Ulusal Bilişim Kurultayı’nda ’Doğal Afetlere Dayanıklı Bilişim Ekosistemi’ teması işlendi

Ulusal Bilişim Kurultayı’nda ’Doğal Afetlere Dayanıklı Bilişim Ekosistemi’ teması işlendi

BİLİM VE TEKNOLOJİ 21.12.2023 13:34:45 0
Ulusal Bilişim Kurultayı’nda ’Doğal Afetlere Dayanıklı Bilişim Ekosistemi’ teması işlendi
Türkiye Bilişim Derneği tarafından düzenlenen Ulusal Bilişim Kurultayı’nın “Doğal Afetlere Dayanıklı Bilişim Ekosistemi” temasıyla 40.’sı gerçekleştirildi.
Türkiye Bilişim Derneği tarafından 40.’sının düzenlendiği, Ulusal Bilişim Kurultayı Bilgi ve Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nda (BTK) gerçekleştirildi. “Doğal Afetlere Dayanıklı Bilişim Ekosistemi” ana temasıyla düzenlenen 40. Ulusal Bilişim Kurultayı’nın açılış programına Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, Sağlık Bakan Yardımcısı Huzeyfe Yılmaz, Türkiye Bilişim Derneği Başkanı Rahmi Aktepe’nin yanı sıra birçok bilim adamı ve bilişim profesyonelleri katıldı.
Türkiye Bilişim Derneği olarak, bilişim ekosistemi oluşturmak ve Türkiye’yi bilişimde üst sıralara çıkarmak için 52 yıldır çalışmalar yürüttüklerini aktaran Türkiye Bilişim Derneği Başkanı Aktepe, “Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında da bilgi ve bilime dayalı bir toplum oluşturarak ülkemizi kamu ve özel sektör iş birliği sağlayarak dünyada lider yapma hedefiyle ilerleyeceğiz. Bilişim kurultayları 40 yıldır bilişim sektörü için bir yol gösterici olmasının yanında, Türkiye Bilişim Derneği’nin de bir yıllık çalışmalarının değerlendirdiği platformlardır. Türkiye Bilişim Derneği olarak 2023 yılı bizim için yine birçok proje oluşturduğumuz kamu ve özel sektör için raporlar hazırlayarak sunduğumuz ve bilişim sektörümüzü gelecek yüzyılla hazırlamak için mücadele ettiğimiz bir yıl oldu. Gerçekten de 2023 yılında diğer yıllardan daha fazla çalışma gayretindeydik ve sonuçlarını aldığımızı da düşünüyoruz. Bilişim sektörümüzü gelecek 100 yıla hazırlamak için mücadele ettiğimiz bir yıl oldu. Bu çerçevede Van’dan Eskişehir’e, İzmir’den Elazığ’a, Antalya’dan Adana’ya, Kayseri’den İstanbul’a kadar ülkemizin birçok yerinde şubelerimizle beraber etkinlikler düzenledik. Bu yıl özellikle Kıbrıs BTK’sıyla yaptığımız protokol kapsamında Kıbrıs’ta önemli etkinlikler organize ettik. Onun dışında da yine Kuzey Kıbrıs Cumhuriyeti’nin bilişim adası olması için çalışmalara başladık ve bu çalışmalar paralelinde devletimiz de bize gerekli desteği vermekte. Buraya hem 52 yıllık tecrübemizi devletimizin de 100 yıllık tecrübesini buraya taşımaya gayret ediyoruz” ifadelerini kullandı.
Doğal afetleri mutlak şekilde öngörülmesinin ve kontrol edilmesinin mümkün olmadığını dile getiren Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, “Kentsel alanların afet riski söz konusu olduğunda çarpan etkisi oluşturması nedeniyle etkin bir afet yönetimi adeta kaçınılmaz bir gerçek. Sürdürülebilir, uzun vadede etkin çok paydaşlı ve disiplinler arası biçimde veriye dayalı olarak bu sürecin yönetilmesi arz ediyor” dedi.
6 Şubat depreminin ardından afetlerin süreçleri ile ilgili birçok şeyden ders çıkarıldığını belirten Bakan Yardımcısı Sayan, şu ifadeleri kullandı:
“Afetle ilgili süreçlerin yönetiminde enerji, haberleşme, ulaşım, sağlık gibi sektörlerin iş birliği ve karşılıklı eşgüdümü en kritik rol oynayan süreçlerden. Bilişim teknolojileri de muhtemel afetlerin ön görülmesi ve hazırlıklı olunmasına imkan sağlıyor. Bu anlamda her ne kadar son dönemlerde dünya genelinde sıklıkla gerçekleşmekte olan afetler karşısında bilgi teknolojilerinin kullanımının gerekliliğine yönelik farkındalık artmış olduğu istatistiksel olarak bilgi teknolojilerine ve yapay zeka uygulamalarına beklenen düzeyde başvurulmadığı da görülmekte. Dünya genelinde bu ortalama yüzde 7 seviyesindeyken afet temelli uygulamaların web sitesi üzerinden kullanımı ortalama yüzde 20 ve akıllı telefonlar üzerinden kullanımı da gene yüzde 7 olarak kaydediliyor.”
Haber Kaynak : İHA

Keçiören Belediyesi'nde Stajyer Öğrencilere Oryantasyon Eğitimi Verildi

Mamak'ta 25 Kasım'da Kadına Yönelik Şiddete Karşı Özel Program

Kâğıthane'de Öğretmenler Günü Kutlaması

Pendik'te Öğretmenler Günü'nde Voleybol Turnuvası Düzenlendi

Pendik Robot Yarışları Başladı: 1.200 Öğrenci Yarışıyor

İBB'DEN ÖĞRETMENLERE ÖZEL SÜRPRİZLER

Malatya Yöresel Ürünler Festivali Keçiören'de Başladı

Mamak Belediyesi'nden Ağız ve Diş Sağlığı Haftası'nda Protez Bakımı Eğitimleri

Keçiören'de soğuk havalarda sıcak çorba ikramı başladı

Emniyettepe'ye Gençlik ve Sosyal Yaşam Merkezi Geliyor

Göktürk trafiğini rahatlatacak iki alternatif yol projesi başladı

Göktürk'e Modern Sanat Galerisi Geliyor

Savaşın Gölgesinde Çocuk Hakları Eyüpsultan'da Tartışıldı

Kâğıthane'ye 100 Bin Metrekarelik Meydanlar Kazandırıldı

Geleneksel El Nakışı Sergisi Pendik'te Açıldı

Kâğıthane'de Yeşil Alanlar Çiçeklerle Renkleniyor

Mansur Yavaş Hacı Bayram Bölgesinde Esnafla Buluştu

Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin'den İBB'ye Metro Çağrısı

Bağcılar Engelliler Spor Kulübü İki Branşta Süper Lig'de Mücadele Edecek

İSTANBUL’DA RAYLI SİSTEMLER GÜÇLENEREK BÜYÜYOR

Mamak Çorumlular Federasyonu'nda Dayanışma Buluşması

Eyüpsultan'da Dünya Çocuk Hakları Günü Renkli Etkinlikle Kutlandı

Kartal Belediyesi'nden Çocuklara Kitap Sevgisi Aşılayan Etkinlik

Keçiören Belediye Başkanı Özarslan, Özel Halk Otobüsü Şoförlerini Ziyaret Etti

Eyüpsultan'da Öğrenci Meclisi İlk Toplantısını Gerçekleştirdi

Eyüpsultan'da Özel Öğrenciler İçin Hobi Bahçesi Kuruldu

Adnan Koç Müzik Topluluğu 'Kasım Ayına Yakışan Şarkılar' ile Kartallı Sanatseverlerle Buluştu

Pendik'e Yeni Park: Taha Akgül Caddesi'nde 1.600 m²'lik Alan Hizmete Açıldı

Pendik'te 7'den 70'e Fidan Dikim Etkinliği

Ankara'da Ücretsiz Çekici Hizmeti Başlıyor

Yükleniyor

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: “(İsias Oteli davası) Yargımız titizlikle ele alacaktır, hukuki süreci yakından takip edeceğiz"

Bakan Tunç, İstanbul Anadolu Adalet Sarayı’nı ziyaret etti

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Kılıç: "(Yerel seçimlerde ittifak) AK Parti heyeti randevu istedi, yarın akşam görüşme yapılacak"

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’tan kamuda torpil iddialarına yanıt: “İddiaları reddediyoruz. Tek kriterimiz liyakat”

CHP lideri Özel, Memleket Partisi Genel Başkanı İnce ile bir araya geldi

MSB: “Son bir haftada 36 terörist etkisiz hâle getirilmiştir"

Bakan Uraloğlu, İran Yol ve Şehircilik Bakanı Bazrpash’ı ağırladı

Büyük Türkiye Partisi, Ocak Partisi’ne katıldı

Savunma Sanayi İcra Komitesi Toplantısı sona erdi: Yeni İHA ve SİHA’lar envantere eklenecek

Gelecek Partisi Genel Başkanı Davutoğlu’ndan İYİ Parti lideri Akşener’e ziyaret

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 13 10 1 2 20 32
2.FENERBAHÇE A.Ş. 13 9 0 4 18 31
3.TRABZONSPOR A.Ş. 12 7 1 4 10 25
4.SAMSUNSPOR A.Ş. 13 6 1 6 7 24
5.GÖZTEPE A.Ş. 13 6 2 5 9 23
6.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 13 6 3 4 0 22
7.BEŞİKTAŞ A.Ş. 13 6 4 3 5 21
8.CORENDON ALANYASPOR 13 3 4 6 -1 15
9.KOCAELİSPOR 13 4 6 3 -4 15
10.TÜMOSAN KONYASPOR 12 4 6 2 -2 14
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 13 3 5 5 -5 14
12.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 12 3 5 4 2 13
13.KASIMPAŞA A.Ş. 13 3 6 4 -5 13
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 12 4 7 1 -10 13
15.GENÇLERBİRLİĞİ 13 3 8 2 -6 11
16.İKAS EYÜPSPOR 13 2 8 3 -9 9
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 13 1 6 6 -18 9
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 13 2 9 2 -11 8