Türkiye’de ilk olan işbirliğinde katılımcılara sertifikaları verildi

Türkiye’de ilk olan işbirliğinde katılımcılara sertifikaları verildi

EĞİTİM 17.06.2023 10:27:13 0
Türkiye’de ilk olan işbirliğinde katılımcılara sertifikaları verildi
İstanbul Aydın Üniversitesi (İAÜ) ve MEDYAPIM ortaklığında yapılan ve Türkiye’de ilk kez gerçekleşen “Sinema ve Film Akademisi”, sertifika töreninin ikincisi düzenlendi. 16 hafta süren eğitimler sonunda başarılı olan ve medya sektöründe istihdam imkanı bulan kursiyerlere yapılan tören ile birlikte sertifikaları takdim edildi.
2 yıl önce akademiyle; sektöre yapımcı, yönetmen ve senarist kazandırılması amacıyla kurulan “Sinema ve Film Akademisi” kursiyerlerinden başarılı olanlara sertifika töreni düzenlendi. Üniversite ve sektör buluşmasına örnek olan bu işbirliği sonucunda ayrıca kursiyerler sektörde istihdam edilmek üzere desteklenecek.
İAÜ ev sahipliğinde gerçekleşen sertifika törenine İAÜ Mütevelli Heyet Başkanı Doç. Dr. Mustafa Aydın, Rektör Prof. Dr. Yadigâr İzmirli, MED Yapım Kurucusu Fatih Aksoy, MED Yapım yapımcıları, yönetmenleri, senaristleri, sektör temsilcileri yanı sıra akademik ve idari personeli katılım gösterdi. Akademide ki teorik eğitimleri İstanbul Aydın Üniversitesi İletişim ve Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim üyeleri verirken, uygulama alanındaki eğitimleri ise MEDYAPIM’dan Fatih Aksoy, Mahir Tok, Gülümsün Özkök, Direnç Aksoy, Meltem Kayalı, Asena Bülbüloğlu, Merve Girgin, Emre Erkan, Kemal Hamamcıoğlu, Neslihan Yeşilyurt, Murat Öztürk ve Yusuf Pirhasan verdi.
“Eğitimleri hem pratik hem de teorik alıyorlar”
Doç. Dr. Mustafa Aydın yapılan işbirliği ile sektördeki yetişmiş eleman açığını kapattıklarını ifade ettiği değerlendirmesinde şu cümlelere yer verdi: “Son dönemlerde Türkiye’nin dizi, film, eğlence ve kültür sektör ürünleri dünyanın her yerinden talep görmeye başlandı. Daha önce Brezilya dizileri söylenirdi şimdi dünyanın her yerinden herkes Türkiye dizilerini konuşur oldu. Fakat bu yüzden sektör bir sıkıntı ile karşılaştı. Talep doğrultusunda sektörde yetişmiş eleman ihtiyacı doğdu. Bu açığı da kapatmak için Medyapım ile bir araya gelerek birlikte bu akademiyi kurduk. Geçen yıl başlamıştık bu ikinci mezunlarımız oluyor. Bu çocuklarımız eğitimlerini hem teorik hem pratik olarak alıyorlar. Teorik eğitimlerini üniversitemizde daha sonra aldıkları teorik eğitimleri setlere giderek yapım şirketlerinde fiili olarak alıyorlar. Böylelikle daha mezun olmadan sektör tarafından iyi şartlarda işlere alınıyorlar. Dizi-film sektöründe bu insan kaynağı açığını bu şekilde kapatmış oluyoruz. Bu çalışmalarımız ve işbirliğimiz umarım daha uzun yıllar devam edecek.
“Amacımız sektörde yer almak isteyenlere destek vermek”
Tören öncesi konuşma yapan Fatih Aksoy, amaçlarının sektör ile ciddi bir şekilde ilgilenenlere yol göstermek olduğunu söyleyerek, “30 yıl önce kurulduk ve biz işe üniversiteden yeni mezun olanlar gibi hep çok yeni insanlar aldık. Hem eğittik hem çalıştık. Sonra da bütün sektör o insanlara iş verdi. Bugün TV sektörünün önemli bir bölümü bizden yetişmiş oldu. Çok daha fazla talep olmaya başladı yani daha fazla insana ihtiyaç oldu. Ben de o yüzden Mustafa Bey ile iletişime geçtim. O da ‘tabi hemen’ yanıtını verdi. Burası yalnızca vakıf üniversitesi değil aynı zamanda en hızlı şekilde hareket eden ve herhangi bir yeni fikri kabul edip geliştiren bir üniversite. Dolayısıyla herkese teşekkür ederim. Bizim amacımız sektörde ciddiyetle yer almak isteyenleri yetiştirmek. Bu yılın mezunları geçen yıldan daha da üst düzeyde ve daha parlak insanlar. Önümüzdeki yıllarda da böyle devam edecek. Bu mezunların kimileri hala hazırda bizde çalışıyor. Yetiştirdiğimiz insanların sektörde yer almasını sağlayarak bir standart olmasını istiyoruz. Katılımcıların mezun olduğu yıl işe başlıyor olmaları önemli. Umarım önümüzdeki yıllarda daha fazla ve başarılı mezunlar veririz” dedi.
Haber Kaynak : İHA

Halk Ozanı Ali Kızıltuğ, Vefatının 8. Yılında Mamak'ta Düzenlenen Programla Anıldı

Keçiören'de Çocuk Gelişim Merkezi Eğitimcilerine Yönelik Eğitim Programı Düzenlendi

Mamak'ta Yeni Yıla Özel Kadın Eli El Emeği Pazarı Açıldı

Atatürk'ün Ankara'ya Gelişinin 106. Yılı Mamak'ta Törenle Kutlandı

Kâğıthane'de Yaşar Doğu Okulu'nda Tekli Eğitim Dönemi Başlıyor

Pendik Belediyesi, Beklenen Kar Yağışına Karşı 80 Araç ve 475 Personelle Hazır

Ankara Büyükşehir Belediyesi Bitki Evleri'nde Yeni Yıl Hazırlıkları Tamamlandı

Mansur Yavaş'tan 27 Aralık Atatürk'ün Ankara'ya Gelişinin 106. Yılı Mesajı

İBB’DEN YILBAŞI İÇİN ÖZEL TEDBİRLER

Keçiören'de Kadın Emeği Yeni Yıl Pazarı Yoğun İlgi Görüyor

Mamak Belediyesi'nde Sosyal Denge Ödemesi Yüzde 120 Olarak Belirlendi

Keçiören'de Regaip Kandili, Camilerde Simit İkramı ve Dualarla İdrak Edildi

Keçiören'deki Şehit Yakınları Haymana Kaplıcaları'nda Ağırlandı

Regaip Kandili, Eyüpsultan'da Geniş Katılımla İbadet ve İkramlarla Kutlandı

Eyüpsultan'da 20 Ayda 1.873 Kişi ESKİM Aracılığıyla İşe Yerleştirildi

Mamak Belediye Başkanı Şahin'den 27 Aralık Mesajı

Kartal'da Regaip Kandili'nde Üç Camide Lokma ve Simit Dağıtımı Yapıldı

Kartal'da Yerel Basının Sorunları ve Geleceği Tartışıldı

Kartal'da Yılbaşına Özel Kadın Emeği Pazarı Açıldı

Pendik'te Velibaba Mahallesi'ne Yeni Ulaşım Hattı

Küçükçekmece Belediyesi Personeline İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi

Pendik'te 172 Okula Spor Malzemesi Desteği

Ankara'da Trafik Akışını Düzenlemek İçin 35 Noktada Delinatör Çalışması Yapıldı

Küçükçekmece'de Yılbaşı Öncesi İş Yeri Denetimleri Arttı

Atatürk'ün Ankara'ya Gelişinin 106. Yılı Müzikal Tiyatro ile Kutlandı

Küçükçekmece'de Mevlânâ'nın Vuslat Yıldönümü İçin 'Şeb-i Arus' Programı Düzenlendi

Kartal Belediyesi Huzurevi Sakinleri İçin Yeni Yıl Etkinliği Düzenledi

Keçiören Belediyesi'nde Sosyal Denge Sözleşmesi Yenilendi

Kadın Emeği Yeni Yıl Pazarı Keçiören'de Açıldı

Keçiören Belediye Başkanı Özarslan, İncirli Mahallesi'nde Vatandaşlarla Buluştu

Yükleniyor

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: “(İsias Oteli davası) Yargımız titizlikle ele alacaktır, hukuki süreci yakından takip edeceğiz"

Bakan Tunç, İstanbul Anadolu Adalet Sarayı’nı ziyaret etti

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Kılıç: "(Yerel seçimlerde ittifak) AK Parti heyeti randevu istedi, yarın akşam görüşme yapılacak"

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’tan kamuda torpil iddialarına yanıt: “İddiaları reddediyoruz. Tek kriterimiz liyakat”

CHP lideri Özel, Memleket Partisi Genel Başkanı İnce ile bir araya geldi

MSB: “Son bir haftada 36 terörist etkisiz hâle getirilmiştir"

Bakan Uraloğlu, İran Yol ve Şehircilik Bakanı Bazrpash’ı ağırladı

Büyük Türkiye Partisi, Ocak Partisi’ne katıldı

Savunma Sanayi İcra Komitesi Toplantısı sona erdi: Yeni İHA ve SİHA’lar envantere eklenecek

Gelecek Partisi Genel Başkanı Davutoğlu’ndan İYİ Parti lideri Akşener’e ziyaret

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 17 13 1 3 27 42
2.FENERBAHÇE A.Ş. 17 11 0 6 25 39
3.TRABZONSPOR A.Ş. 17 10 2 5 13 35
4.GÖZTEPE A.Ş. 17 9 3 5 12 32
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 17 8 4 5 8 29
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 17 6 4 7 2 25
7.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 17 6 6 5 9 23
8.KOCAELİSPOR 17 6 6 5 -2 23
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 17 6 6 5 -6 23
10.CORENDON ALANYASPOR 17 4 4 9 1 21
11.GENÇLERBİRLİĞİ 17 5 9 3 -3 18
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 17 4 7 6 -4 18
13.TÜMOSAN KONYASPOR 17 4 8 5 -8 17
14.KASIMPAŞA A.Ş. 17 3 8 6 -10 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 17 4 10 3 -15 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 17 2 6 9 -17 15
17.İKAS EYÜPSPOR 17 3 10 4 -14 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 17 2 12 3 -18 9