Şişli’de mahalle evleri açılmaya devam ediyor

Şişli’de mahalle evleri açılmaya devam ediyor

Şişli’de mahalle evleri açılmaya devam ediyor

Şişli Belediyesi, 10’uncu mahalle evi olan Gülbahar Mahalle Evi’ni hizmete açtı. Çocukların, gençlerin ve yetişkinlerin keyifli zaman geçirmeleri için tasarlanan Gülbahar Mahalle Evi, hafta içi her gün mesai saatleri içerisinde Şişlililere hizmet verecek.
Toplumcu ve hak temelli belediyecilik anlayışı ile hareket eden Şişli Belediyesi, mahalle evlerine yeni bir halka daha ekledi. Bu anlamda, Şişli’nin 10’uncu mahalle evi konumunda yer alan Gülbahar Mahalle Evi, dün düzenlenen törenle Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin tarafından hizmete açıldı. Açılış törenine Başkan Keskin’in yanı sıra; Şişli Belediyesi Meclis Üyeleri, Gülbahar Mahalle Muhtarı Kemal Şen, muhtarlar ve çok sayıda Şişlili katıldı.

“Şişli’nin her mahallesinin, bir mahalle evi olsun istiyorum”
Gülbahar Mahalle Evi’nin açılışında bir konuşma yapan Başkan Keskin,
“Herkesin bir ev hayali vardır, benim tam 25 tane ev hayalim var. 50 yıllık bir Şişlili olarak, Şişli’nin her mahallesinin, bir mahalle evi olsun istiyorum. İşte bugün onlardan birini; Gülbahar Mahalle Evi’ni açmanın büyük mutluluğunu yaşıyorum. Bu evinin çimentosu kardeşliğimiz, bu evin tuğlası dayanışma, bu evin her katı, her köşesi, her şeyi size ait. Bu evin sahibi; Gülbaharlı kadınlar, Gülbaharlı çocuklar, gençler, Gülbaharlı büyüklerimiz, engelliler. Bu evin sahibi Gülbaharlılar. Mahalle evleri sahip olduğu özellikleriyle bizim için çok önemli. Mahalle evi; toplumsal dayanışmanın, mahalle kültürünün canlanması demek. Mahalle evi; hakkınız olan hizmetlere daha kolay erişim demek. Mahalle evi; o mahallede yaşayanların gelişimi, sosyal hayata katılımı, eğitimlerine destek ve kültür sanatla kolayca buluşmaları demek. Gülbahar Mahalle Evimizde bunların hepsi ve daha fazlası olacak. Şişli’yi geçen beş yılda, hak temelli belediyeciliğin öncüsü yaptık. Bundan sonrada Şişlililerin hakkı olanı alması, tüm komşularımızın hak ettikleri yaşam kalitesine ulaşması için mücadelemize devam edeceğiz” dedi.
Öte yandan toplamda 6 kattan oluşan ve bin 30 metre kare kapalı alana sahip olan Gülbahar Mahalle Evi’nde; 3-6 yaş arası çocuklar için oyun odası, yetişkinler için iş-uğraş atölyeleri, sanatsal faaliyetler, mesleki atölyeler, el sanatları, dil öğrenim kursları gibi çeşitli çalışmalar yapılabilecek alanlar yer alıyor.

Haber Kaynak : İHA

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: “(İsias Oteli davası) Yargımız titizlikle ele alacaktır, hukuki süreci yakından takip edeceğiz"

Bakan Tunç, İstanbul Anadolu Adalet Sarayı’nı ziyaret etti

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Kılıç: "(Yerel seçimlerde ittifak) AK Parti heyeti randevu istedi, yarın akşam görüşme yapılacak"

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’tan kamuda torpil iddialarına yanıt: “İddiaları reddediyoruz. Tek kriterimiz liyakat”

CHP lideri Özel, Memleket Partisi Genel Başkanı İnce ile bir araya geldi

MSB: “Son bir haftada 36 terörist etkisiz hâle getirilmiştir"

Bakan Uraloğlu, İran Yol ve Şehircilik Bakanı Bazrpash’ı ağırladı

Büyük Türkiye Partisi, Ocak Partisi’ne katıldı

Savunma Sanayi İcra Komitesi Toplantısı sona erdi: Yeni İHA ve SİHA’lar envantere eklenecek

Gelecek Partisi Genel Başkanı Davutoğlu’ndan İYİ Parti lideri Akşener’e ziyaret

ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ GENÇLERE EMANET EDİLDİ

Tahtalı Göleti (Kocaeli) Sportif Doğa Yürüyüşü

Çankaya Belediyesi'nden "ÇABUK" Hareket

Adnan Menderes Bulvarı’ndaki Trafik Rahatlayacak

KÂĞITHANE’DE YEŞİL ALANLARDA BAKIM ÇALIŞMALARI GERÇEKLEŞTİRİLİYOR

Keçiören Belediyesi`nden öğrencilere motivasyon gezisi

İçinde Telefon ve Para Olan Çantasını Yanlışlıkla Çöpe Attı

Esenyalı (Fatih) 5296 Ada 13 Parsel Taşınmaz Mal Satış İlanı

ATATÜRK BULVARI UNESCO GEÇİCİ MİRAS LİSTESİNDE!

Eyüpsultan’da dilencinin üzerinden kuyumcu dükkanı çıktı

Başkan Şahin Muhtarlarla Akşam Yemeğinde Bir Araya Geldi

Mamak’ta Livane Korosu’ndan Türkü Ziyafeti

Eyüpsultan’da park ve yeşil alanlara bahar bakımı

Eyüpsultan’da çocuklara büyük hediye: 4 yeni çocuk etkinlik merkezi hizmete açıldı!

İlk Yarının Lideri: Çankaya Belediyesi GESK

6. Geleneksel Pendik Kaykay, Paten ve Scooter Yarışları

SANAT AKADEMİSİ RESİM BÖLÜMÜ’NDE EĞİTİM ALACAK GENÇ YETENEKLER AÇIKLANDI

EL BATTANİ UZAY EVİ'NDE ÇOCUKLAR UZAYIN SIRLARINI KEŞFEDİYOR

Masal Parkı 2025 Mayıs Ayı Etkinlik Takvimi

Bağcılar’da Afetlere Karşı Örnek Yatırım

KÂĞITHANE'DE MİLLET KIRAATHANELERİ GENÇLERLE DOLUP TAŞIYOR

İPEK YOLU TURİZM KORİDORU İÇİN İLK ADIM GÖYNÜK’TE ATILDI

Bağcılarlı Sporculardan Büyük Başarı

Pet Şişelerle Yeni Meyve Ağaçları Yetişecek

ABB’DEN SAĞLIK İÇİN HAREKET ET GÜNÜ ETKİNLİĞİ

ABB KIRSAL DESTEKLERİNE DEVAM EDİYOR: 668 ARI ÜRETİCİSİNE 65 BİN 840 KİLOGRAM ARI YEMİ DAĞITILDI

BASIN AÇIKLAMASI

Eyüpsultan’da parklar yenileniyor, yeşil alanlar çoğalıyor!

Hayat kurtarmak elinizde

Keçiören Belediyesi işçilerine zam müjdesi

Yükleniyor