MSB: “Son bir haftada 36 terörist etkisiz hâle getirilmiştir"

MSB: “Son bir haftada 36 terörist etkisiz hâle getirilmiştir"

POLİTİKA 4.01.2024 12:14:55 0
MSB: “Son bir haftada 36 terörist etkisiz hâle getirilmiştir
Milli Savunma Bakanlığı (MSB), son bir haftada 36 teröristin etkisiz hale getirildiğini duyurdu.
Milli Savunma Bakanlığı tarafından basın bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Bakanlıkta gerçekleştirilen basın toplantısında konuşan Milli Savunma Bakanlığı Basın Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk terör örgütleri PKK/KCK/PYD-YPG, DEAŞ ve FETÖ’ye karşı verilen mücadelenin kesintisiz olarak devam ettiğini hatırlatarak, “Irak ve Suriye’nin kuzeyi dâhil, son bir haftada 36 terörist etkisiz hâle getirilmiş, 2023 yılı dâhil etkisiz hâle getirilen terörist sayısı 2 bin 237’ye ulaşmıştır. Irak’ın kuzeyindeki Metina, Gara, Hakurk ve Asos’ta bulunan terör hedeflerine yönelik 29 Aralık’ta icra edilen hava harekâtlarıyla içerisinde sorumlu düzeyde teröristlerin de bulunduğu değerlendirilen mağara, sığınak, barınak ve depolardan oluşan toplam 24 hedef başarıyla imha edilmiştir” diye konuştu.

"Pençe-Kilit Harekâtı’nda bugüne kadar 717 terörist etkisiz hale getirildi"
Tuğamiral Zeki Aktürk konuşmasına şöyle devam etti:
“Sağ ele geçirilen bir teröristin verdiği bilgiler doğrultusunda Zap bölgesinde -son dönemde tek seferde ele geçirilen en yüksek silah sayısı olan- 467 adet kullanılmamış AK-47 piyade tüfeği ile birlikte çok sayıda mühimmat ve askerî teçhizat, arama-tarama faaliyetlerinde tespit edilen mağarada ise piyade ve keskin nişancı tüfekleri, makineli tüfek, bunlara ait çok sayıda mühimmat, el bombaları ile muhtelif yaşam malzemesi ele geçirilmiştir. Pençe-Kilit Harekâtı’nda bugüne kadar 717 terörist etkisiz hâle getirilmiş, değişik çaplarda toplam bin 887 silah ve 792 bin 545 mühimmat ele geçirilmiş, 2 bin 582 mayın/el yapımı patlayıcı tespit ve imha edilmiş, 849 mağara/sığınak kullanılamaz hâle getirilmiştir.”

"Son bir haftada 30 taciz ve saldırı gerçekleştirildi"
Suriye’de, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), harekât alanlarında tesis edilen güvenlik ve huzur ortamını bozmaya yönelik taciz ve saldırı girişimlerinin devam ettiğini bildiren Aktürk, “Son bir haftada 30 taciz ve saldırı gerçekleştirilmiş, anında ve misliyle verilen karşılık ile 27 terörist etkisiz hâle getirilmiştir. Böylece; 1 Ocak 2023’ten itibaren gerçekleştirilen taciz ve saldırı sayısı 526’ya, etkisiz hâle getirilen terörist sayısı ise bin 529’a ulaşmıştır” ifadelerini kullandı.

"2 bin 113 şahıs ise hududu geçemeden engellenmiştir"
Sınır hattının Cumhuriyet tarihinin en yoğun ve etkin tedbirleri ile korunduğuna dikkati çeken Aktürk, “Son bir haftada yasa dışı yollarla sınırı geçmeye çalışan 118 şahıs yakalanmış, 2 bin 113 şahıs ise hududu geçemeden engellenmiştir. Böylece, 2023 yılı başından bugüne kadar hudutlarımızdan yasa dışı yollarla geçmeye çalışırken yakalananların sayısı 13 bin 758’e yükselmiştir. Hududu geçemeden engellenen kişi sayısı da 209 bin 402 olmuştur” şeklinde konuştu.
Aktürk, İsrail’in Gazze şeridine yönelik olarak gerçekleştirdiği saldırılara dikkati çekerek egemen ve bağımsız Filistin devletinin bir an önce kurulması gerektiğini yineledi.
Haber Kaynak : İHA

Çankaya Belediyesi'nden "ÇABUK" Hareket

Adnan Menderes Bulvarı’ndaki Trafik Rahatlayacak

KÂĞITHANE’DE YEŞİL ALANLARDA BAKIM ÇALIŞMALARI GERÇEKLEŞTİRİLİYOR

Keçiören Belediyesi`nden öğrencilere motivasyon gezisi

İçinde Telefon ve Para Olan Çantasını Yanlışlıkla Çöpe Attı

Esenyalı (Fatih) 5296 Ada 13 Parsel Taşınmaz Mal Satış İlanı

ATATÜRK BULVARI UNESCO GEÇİCİ MİRAS LİSTESİNDE!

Eyüpsultan’da dilencinin üzerinden kuyumcu dükkanı çıktı

Başkan Şahin Muhtarlarla Akşam Yemeğinde Bir Araya Geldi

Mamak’ta Livane Korosu’ndan Türkü Ziyafeti

Eyüpsultan’da park ve yeşil alanlara bahar bakımı

Eyüpsultan’da çocuklara büyük hediye: 4 yeni çocuk etkinlik merkezi hizmete açıldı!

İlk Yarının Lideri: Çankaya Belediyesi GESK

6. Geleneksel Pendik Kaykay, Paten ve Scooter Yarışları

SANAT AKADEMİSİ RESİM BÖLÜMÜ’NDE EĞİTİM ALACAK GENÇ YETENEKLER AÇIKLANDI

EL BATTANİ UZAY EVİ'NDE ÇOCUKLAR UZAYIN SIRLARINI KEŞFEDİYOR

Masal Parkı 2025 Mayıs Ayı Etkinlik Takvimi

Bağcılar’da Afetlere Karşı Örnek Yatırım

KÂĞITHANE'DE MİLLET KIRAATHANELERİ GENÇLERLE DOLUP TAŞIYOR

İPEK YOLU TURİZM KORİDORU İÇİN İLK ADIM GÖYNÜK’TE ATILDI

Bağcılarlı Sporculardan Büyük Başarı

Pet Şişelerle Yeni Meyve Ağaçları Yetişecek

ABB’DEN SAĞLIK İÇİN HAREKET ET GÜNÜ ETKİNLİĞİ

ABB KIRSAL DESTEKLERİNE DEVAM EDİYOR: 668 ARI ÜRETİCİSİNE 65 BİN 840 KİLOGRAM ARI YEMİ DAĞITILDI

BASIN AÇIKLAMASI

Eyüpsultan’da parklar yenileniyor, yeşil alanlar çoğalıyor!

Hayat kurtarmak elinizde

Keçiören Belediyesi işçilerine zam müjdesi

Mamak Belediye Başkanı Veli Gündüz Şahin Divriği Turnuvası’nda Birlik Mesajı Verdi

1. Kitap günleri final yaptı

Yükleniyor

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: “(İsias Oteli davası) Yargımız titizlikle ele alacaktır, hukuki süreci yakından takip edeceğiz"

Bakan Tunç, İstanbul Anadolu Adalet Sarayı’nı ziyaret etti

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Kılıç: "(Yerel seçimlerde ittifak) AK Parti heyeti randevu istedi, yarın akşam görüşme yapılacak"

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’tan kamuda torpil iddialarına yanıt: “İddiaları reddediyoruz. Tek kriterimiz liyakat”

CHP lideri Özel, Memleket Partisi Genel Başkanı İnce ile bir araya geldi

MSB: “Son bir haftada 36 terörist etkisiz hâle getirilmiştir"

Bakan Uraloğlu, İran Yol ve Şehircilik Bakanı Bazrpash’ı ağırladı

Büyük Türkiye Partisi, Ocak Partisi’ne katıldı

Savunma Sanayi İcra Komitesi Toplantısı sona erdi: Yeni İHA ve SİHA’lar envantere eklenecek

Gelecek Partisi Genel Başkanı Davutoğlu’ndan İYİ Parti lideri Akşener’e ziyaret

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 31 25 1 5 48 80
2.Fenerbahçe 31 23 2 6 49 75
3.Samsunspor 32 16 10 6 9 54
4.Beşiktaş 31 14 7 10 16 52
5.Eyüpspor 32 14 10 8 11 50
6.İstanbul Başakşehir 31 14 11 6 7 48
7.Trabzonspor 31 12 10 9 13 45
8.Göztepe 31 11 10 10 12 43
9.Konyaspor 32 12 13 7 -3 43
10.Kasımpaşa 31 10 9 12 -2 42
11.Gazişehir Gaziantep 31 12 13 6 -2 42
12.Kayserispor 31 10 11 10 -10 40
13.Antalyaspor 31 11 13 7 -21 40
14.Rizespor 31 11 16 4 -14 37
15.Sivasspor 32 9 16 7 -10 34
16.Alanyaspor 31 9 15 7 -11 34
17.Bodrum FK 32 9 16 7 -13 34
18.Hatayspor 31 4 20 7 -29 19
19.Adana Demirspor 31 2 25 4 -50