İstanbul’da özel halk otobüsleri için elektrikli otobüslere dönüşüm mesajı

İstanbul’da özel halk otobüsleri için elektrikli otobüslere dönüşüm mesajı

İstanbul’da özel halk otobüsleri için elektrikli otobüslere dönüşüm mesajı

İstanbul’da özel halk otobüsleriyle toplu taşıma hizmeti veren bir firmanın başkanı olan Sedat Şahin, "Kendi şirketimizde sıfır emisyon yeşil otobüs ve yarının özel halk otobüsleri adında bir proje yürütüyoruz ve elektrikli otobüse doğru adımlarımızı atmış bulunmaktayız” diye konuştu.


İstanbul’da özel halk otobüsleriyle toplu taşıma hizmeti veren Özulaş A.Ş. Başkanı Sedat Şahin, sektörün geleceğine dair açıklamalarda bulundu. Şahin, İstanbul’da toplu taşımanın daha çok kullanılması ve sektörde yaşanan sorunlara yönelik çözüm önerilerini anlattı. Özulaş A.Ş. olarak gelişen teknolojiye ayak uydurarak ilerleyen zamanlarda temiz havayı ve yeşil alanı destekleyen elektrikli özel halk otobüslerine geçileceğini belirten Şahin, Milli Eğitim Bakanlığı ile ortak protokol imzalayarak geleceğin büyükleri olacak çocuklar için toplu taşımıyla ilgili eğitimler verilmesi gerektiğini vurguladı.

“Okullarda eğitim verilmesini istiyoruz“
Özulaş A.Ş. Başkanı Sedat Şahin, Göreve başlarken vizyon olarak biz yarının özel halk otobüslerini planladık. Yarın özel halk otobüsleri nerede olacak dolayısıyla bugünden de bunun önlemini alarak yürümeye başladık. İlk önce araçlarımızın bakımla ilgili hassasiyetini önde tuttuk dolayısıyla biraz daha eskiye nazaran araçlarımızın trafikte kalmasının önüne arıza yapmasının önüne geçtik. İlk önce Milli Eğitim Bakanlığıyla bir proje yürütmek istiyoruz. Yarınlarda müşterilerimiz olan çocuklarımızın eğitim süreçlerinde toplu taşıma derslerinin okutulmasını özellikle istiyoruz ve bu konuda eğitilmesini istiyoruz.”dedi.

“Elektrikli otobüse doğru adımlarımızı atmış bulunmaktayız”
Özulaş A.Ş. Başkanı Şahin konuşmasının devamında, “Toplu taşıma ile insanların zehirli egzozdan çıkan atmosfere vermiş olduğu zararlardan uzak tutarak giderebiliriz dolayısıyla bunu önümüzdeki süreçte artık gelecekteki toplu taşımaya kavuşturmak istiyoruz. Yarının otobüslerinde de sıfır emisyon ve yeşil otobüsler şeklinde elektrikli otobüse dönüşmek için de bir çaba ve gayret içerisinde olacağız. Biliyorsunuz ki artık dünyanın bir çok ülkesinde fosil yakıt artık kullanılmayacak dolayısıyla hem özel halk otobüslerini daha verimli hale getirebilmek adına da önümüzdeki dönemde uzlaşma olarak biz kendi şirketimizde sıfır emisyon yeşil otobüs ve yarının özel halk otobüsleri adında bir proje yürütüyoruz ve elektrikli otobüse doğru adımlarımızı atmış bulunmaktayız” diye konuştu.


Haber Kaynak : İHA

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: “(İsias Oteli davası) Yargımız titizlikle ele alacaktır, hukuki süreci yakından takip edeceğiz"

Bakan Tunç, İstanbul Anadolu Adalet Sarayı’nı ziyaret etti

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Kılıç: "(Yerel seçimlerde ittifak) AK Parti heyeti randevu istedi, yarın akşam görüşme yapılacak"

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’tan kamuda torpil iddialarına yanıt: “İddiaları reddediyoruz. Tek kriterimiz liyakat”

CHP lideri Özel, Memleket Partisi Genel Başkanı İnce ile bir araya geldi

MSB: “Son bir haftada 36 terörist etkisiz hâle getirilmiştir"

Bakan Uraloğlu, İran Yol ve Şehircilik Bakanı Bazrpash’ı ağırladı

Büyük Türkiye Partisi, Ocak Partisi’ne katıldı

Savunma Sanayi İcra Komitesi Toplantısı sona erdi: Yeni İHA ve SİHA’lar envantere eklenecek

Gelecek Partisi Genel Başkanı Davutoğlu’ndan İYİ Parti lideri Akşener’e ziyaret

Çankaya Belediyesi'nden "ÇABUK" Hareket

Adnan Menderes Bulvarı’ndaki Trafik Rahatlayacak

KÂĞITHANE’DE YEŞİL ALANLARDA BAKIM ÇALIŞMALARI GERÇEKLEŞTİRİLİYOR

Keçiören Belediyesi`nden öğrencilere motivasyon gezisi

İçinde Telefon ve Para Olan Çantasını Yanlışlıkla Çöpe Attı

Esenyalı (Fatih) 5296 Ada 13 Parsel Taşınmaz Mal Satış İlanı

ATATÜRK BULVARI UNESCO GEÇİCİ MİRAS LİSTESİNDE!

Eyüpsultan’da dilencinin üzerinden kuyumcu dükkanı çıktı

Başkan Şahin Muhtarlarla Akşam Yemeğinde Bir Araya Geldi

Mamak’ta Livane Korosu’ndan Türkü Ziyafeti

Eyüpsultan’da park ve yeşil alanlara bahar bakımı

Eyüpsultan’da çocuklara büyük hediye: 4 yeni çocuk etkinlik merkezi hizmete açıldı!

İlk Yarının Lideri: Çankaya Belediyesi GESK

6. Geleneksel Pendik Kaykay, Paten ve Scooter Yarışları

SANAT AKADEMİSİ RESİM BÖLÜMÜ’NDE EĞİTİM ALACAK GENÇ YETENEKLER AÇIKLANDI

EL BATTANİ UZAY EVİ'NDE ÇOCUKLAR UZAYIN SIRLARINI KEŞFEDİYOR

Masal Parkı 2025 Mayıs Ayı Etkinlik Takvimi

Bağcılar’da Afetlere Karşı Örnek Yatırım

KÂĞITHANE'DE MİLLET KIRAATHANELERİ GENÇLERLE DOLUP TAŞIYOR

İPEK YOLU TURİZM KORİDORU İÇİN İLK ADIM GÖYNÜK’TE ATILDI

Bağcılarlı Sporculardan Büyük Başarı

Pet Şişelerle Yeni Meyve Ağaçları Yetişecek

ABB’DEN SAĞLIK İÇİN HAREKET ET GÜNÜ ETKİNLİĞİ

ABB KIRSAL DESTEKLERİNE DEVAM EDİYOR: 668 ARI ÜRETİCİSİNE 65 BİN 840 KİLOGRAM ARI YEMİ DAĞITILDI

BASIN AÇIKLAMASI

Eyüpsultan’da parklar yenileniyor, yeşil alanlar çoğalıyor!

Hayat kurtarmak elinizde

Keçiören Belediyesi işçilerine zam müjdesi

Mamak Belediye Başkanı Veli Gündüz Şahin Divriği Turnuvası’nda Birlik Mesajı Verdi

1. Kitap günleri final yaptı

Yükleniyor