İbrahim Çolak: "Biz başarı elde ettikten sonra insanlar cimnastikle ilgili bilinçlendi"

İbrahim Çolak: "Biz başarı elde ettikten sonra insanlar cimnastikle ilgili bilinçlendi"

SPOR 4.01.2024 10:29:20 0
İbrahim Çolak:
Dünya ve Avrupa şampiyonu milli cimnastikçi İbrahim Çolak, son yıllarda kazanılan başarıların ardından Türkiye’de insanların cimnastik ile ilgili daha çok bilinçlendiğini söyledi.
Artistik cimnastikte 2019 yılında Almanya’da düzenlenen Dünya Şampiyonası’nda halka aletinde altın madalya kazanarak büyüklerde dünya şampiyonu olan ilk Türk cimnastikçi ünvanını elde eden İbrahim Çolak, İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirine açıklamalarda bulundu.
2024 Paris Olimpiyat Oyunları’nda hem bireysel hem de takım olarak birden fazla madalya hedeflediklerini vurgulayan Çolak, "Tokyo’dan sonra Paris Olimpiyat Oyunları’na ilk defa takım olarak katılmaya hak kazandık. Kota alan tüm arkadaşlarımı ve ekibi tebrik ediyorum. Gerçekten kolay bir şey değil. Orada takım olarak yarışacağız. Aynı zamanda bireysel hedeflerimiz de var, onlar için de yarışacağız. Öncelikli hedefimiz her zaman takımdı ve böyle olmaya da devam ediyor. Antrenman programlarımız planlandı. Bunun önceden planlanması çok önemli. Antrenman programlarımız şu anda yüklenme zamanı olduğu için bizi biraz zorluyor. 2024 yılı içerisinde daha kendimizden emin bir şekilde devam edeceğimize ve yaptığımız antrenmanların bize güzel sonuçlar olarak geri döneceğine inanıyorum. Hedefimiz Paris Olimpiyat Oyunları’nda, Tokyo’da Ferhat Arıcan arkadaşımızın kazandığı bronz madalyanın üstüne koymak, birden fazla madalya kazanmak. Bu gümüş olur, altın madalya olur. Bunu başarmayı hedefliyoruz. Biz de bu kapasite çok fazla var. Potansiyelimiz gerçekten çok yüksek. İnşallah bunu Paris’te tam anlamıyla gösterebileceğiz" diye konuştu.

"Biz başarı elde ettikten sonra insanlar cimnastik ile ilgili bilinçlendi"
Son yıllarda kazanılan başarıların ardından Türkiye’de cimnastik sporuna olan bakış açısının olumlu yönde değiştiğinin altını çizen milli sporcu, "Bana önceden cimnastikle ilgili çok komik sorular soruluyordu. ’Cimnastik bir kız sporu değil mi?’, ’Cimnastikle bu vücudu nasıl yaptın?, Öyle bir şey olmaz’ gibi sorular soruluyordu. Biz başarı elde ettikten sonra cimnastik medyada daha çok gündem oldu ve insanlar bu konuda daha da bilinçlendi. Böyle sorular soran artık kalmadı. Bunun yanında genç sporcular ve aileleri, cimnastiği o kadar öğrendi, bilinçlendi ki hem çocuklar cimnastikçi olmak istiyor, cimnastik yapmak istiyor hem de aileler çocuklarını bütün sporların temeli olan cimnastikle spora başlatmak istiyor. Bu konuda da tabii ki aldığımız başarılar çok büyük bir etken. Buna ön ayak olabildiğimiz için çok mutlu ve gururluyuz. Türk sporunda bir değişim oldu. Cimnastik zaten dünyada çok popülaritesi olan bir spor branşı ve artık bu Türkiye’de de böyle olmaya başlıyor. Tabii ki daha ulaşamadığımız çok yerler var. Ama son 5 yıla baktığımızda o ilerlemeyi görebiliyoruz. Böyle olması hedeflerimizi başardığımız ve daha büyük hedeflere de ulaşacağımız anlamına geliyor" dedi.

"Genç sporcular kendilerine imkansız gibi görünen hedefleri koysunlar"
İbrahim Çolak, ’Cimnastik ile ilgilenmek isteyen genç sporculara ne gibi tavsiyelerde bulunursunuz?2 sorusuna ise, "Spor hayatlarına cimnastikle başlamalarını tavsiye ederim. Çünkü cimnastik bütün sporların temeli. Ama herkesin yatkınlığı, fiziksel yapısı, genetiği çok farklı. O yüzden illa cimnastikçi olsun diye değil ama spor yapmalarını tavsiye ediyorum ve o sporda da kendilerine büyük hedefler koysunlar. Başkaları tarafından imkansız gibi görünen hedefleri koysunlar. Böyle olduğu takdirde o hedefe doğru giderken zaten birçok başarı elde ediyorsunuz. En sonunda da herkesin o imkansız gibi baktığı hedefi, başarıyı siz kazanıyorsunuz. Şu anda baktığınızda ilkleri başarmış sporcuların, şampiyon sporcuların o başarıya giden yoldaki hikayeleri birbirine çok benziyor. Herkes fedakarlık yapıyor, sabrediyor, çok çalışıyor. Eğer pes etmezlerse o imkansız gibi görünen hedefe ulaşmış, ismini tarihe yazdırmış ve ülkesi için çok büyük bir başarıya imza atmış oluyorlar" şeklinde cevap verdi.

"Cimnastikte çok güçlü bir jenerasyon geliyor"
Aktif sporculuk kariyerini sonlandırdıktan sonra bilgi ve tecrübelerini genç sporculara aktarmak istediğine de değinen 28 yaşındaki cimnastikçi, "Şu anda ’Şu isim var’ diyemem ama jenerasyon olarak çok güçlü bir jenerasyon geliyor. Bizim gözümüz arkada kalmayacak. Ben bundan eminim. Tabii ki sporculuk kariyerimiz bittikten sonra da bizden sonraki nesil için bildiklerimizi, tecrübelerimizi en iyi şekilde aktarıp, onların da bizlerin elde ettiği başarılara ulaşmasını sağlayacağız. Bunun için de elimizden geleni yapacağız. Biz çok şükür bu başarıları elde ettik ve onların da belki ufkunu genişletmiş olduk. Bu noktada da bir öncü olmanın mutluluğunu, gururunu yaşıyoruz" ifadelerini kullandı.

Haber Kaynak : İHA

Başkan Şahin, 10 Ocak’ta Gazetecilerle bir araya geldi

“EVLİLİK DESTEĞİ” 30 BİN TL’YE ÇIKARILDI

Başkan Şahin, sözleşmeli personeller için imza attı

ÇOCUKLAR İSTEDİ BAŞKAN ÇAYKARA BAŞTAN AŞAĞI YENİLEDİ

Başkan Ahmet Cin Hasbahçenin Çinileri Sergisi'nin Açılışına Katıldı

KÂĞITHANE’DE KARS, ARDAHAN VE IĞDIR TANITIM GÜNLERİ BAŞLADI

YENİ HAFTADA YAĞIŞLI HAVA ETKİLİ OLACAK

KENT LOKANTALARI'NDA GÜNÜN MENÜSÜ – 10 OCAK

DARÜLACEZE, TÜM HİZMETLERİNİ ÜCRETSİZ SUNUYOR!

OGEM'İN YENİ DÖNEM MEZUNLARIYLA BULUŞTU

KENT LOKANTALARI'NDA GÜNÜN MENÜSÜ – 11 OCAK

İBB, 1.532 MEMUR ALIMI YAPACAK

Kıvırcık Ali Vefatının 14. Yılında Kartal’da Anılacak

Başkan Gökhan Yüksel, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde Basın Mensuplarıyla Bir Araya Geldi

Görme engellilere kürek çekme ve nefes terapisi etkinliği

Deneme Kulübüyle adım adım başarıya

Kartal’da Enerji Verimliliği Haftası’nda Sürdürülebilir Bir Dünya İçin Neler Yapılması Gerektiği Masaya Yatırıldı

Bağcılar Belediye Başkanı Yasin Yıldız oldu

Esenyurt Belediyesinden Hizmet Rekoru!

Anne Destek Programı

YEŞİLKENT’İN KALBİNE MODERN PARK

Esenyurt Zabıtasından Balık Tezgahlarında Sıkı Denetim

Hastaneye Gitmek Artık Onlar İçin Zor Değil

KIRSAL HİZMETLER DAİRE BAŞKANLIĞI 2024 FAALİYET RAPORUNU AÇIKLADI

HBB, 2025 YILI İLK MECLİS TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİ

Heyecan dolu maçtan galip ayrıldılar

Kurumuş Ağaç Köklerinden Sanat Eseri

Sürüsüne Bereket Proje

Ormanın ruhu dile geldi

Miniklere enerji tasarrufu bilinci aşılanıyor

Yükleniyor

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: “(İsias Oteli davası) Yargımız titizlikle ele alacaktır, hukuki süreci yakından takip edeceğiz"

Bakan Tunç, İstanbul Anadolu Adalet Sarayı’nı ziyaret etti

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Kılıç: "(Yerel seçimlerde ittifak) AK Parti heyeti randevu istedi, yarın akşam görüşme yapılacak"

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’tan kamuda torpil iddialarına yanıt: “İddiaları reddediyoruz. Tek kriterimiz liyakat”

CHP lideri Özel, Memleket Partisi Genel Başkanı İnce ile bir araya geldi

MSB: “Son bir haftada 36 terörist etkisiz hâle getirilmiştir"

Bakan Uraloğlu, İran Yol ve Şehircilik Bakanı Bazrpash’ı ağırladı

Büyük Türkiye Partisi, Ocak Partisi’ne katıldı

Savunma Sanayi İcra Komitesi Toplantısı sona erdi: Yeni İHA ve SİHA’lar envantere eklenecek

Gelecek Partisi Genel Başkanı Davutoğlu’ndan İYİ Parti lideri Akşener’e ziyaret

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 17 15 0 2 29 47
2.Fenerbahçe 17 12 2 3 26 39
3.Samsunspor 18 11 4 3 14 36
4.Eyüpspor 18 8 4 6 10 30
5.Beşiktaş 18 8 4 6 8 30
6.Göztepe 17 8 5 4 9 28
7.İstanbul Başakşehir 17 7 5 5 5 26
8.Rizespor 18 7 8 3 -8 24
9.Gazişehir Gaziantep 17 6 7 4 -2 22
10.Kasımpaşa 17 4 4 9 -1 21
11.Alanyaspor 17 5 6 6 -2 21
12.Antalyaspor 17 6 8 3 -11 21
13.Konyaspor 17 5 7 5 -6 20
14.Trabzonspor 17 4 6 7 1 19
15.Sivasspor 17 5 8 4 -7 19
16.Kayserispor 18 3 8 7 -17 16
17.Bodrum FK 18 4 11 3 -11 15
18.Hatayspor 18 1 11 6 -15 9
19.Adana Demirspor 17 2 13 2 -22 5
1.Galatasaray 17 15 0 2 29 47
2.Fenerbahçe 17 12 2 3 26 39
3.Samsunspor 18 11 4 3 14 36
4.Eyüpspor 18 8 4 6 10 30
5.Beşiktaş 18 8 4 6 8 30
6.Göztepe 17 8 5 4 9 28
7.İstanbul Başakşehir 17 7 5 5 5 26
8.Rizespor 18 7 8 3 -8 24
9.Gazişehir Gaziantep 17 6 7 4 -2 22
10.Kasımpaşa 17 4 4 9 -1 21
11.Alanyaspor 17 5 6 6 -2 21
12.Antalyaspor 17 6 8 3 -11 21
13.Konyaspor 17 5 7 5 -6 20
14.Trabzonspor 17 4 6 7 1 19
15.Sivasspor 17 5 8 4 -7 19
16.Kayserispor 18 3 8 7 -17 16
17.Bodrum FK 18 4 11 3 -11 15
18.Hatayspor 18 1 11 6 -15 9
19.Adana Demirspor 17 2 13 2 -22 5