CHP lideri Özel, Memleket Partisi Genel Başkanı İnce ile bir araya geldi

CHP lideri Özel, Memleket Partisi Genel Başkanı İnce ile bir araya geldi

POLİTİKA 4.01.2024 12:29:59 0
CHP lideri Özel, Memleket Partisi Genel Başkanı İnce ile bir araya geldi
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce ile bir araya geldi.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce ile partisinin Genel Merkez binasında bir araya geldi. İnce’yi CHP Sözcüsü Deniz Yücel karşıladı. İkili, yaklaşık 1 saat süren görüşmenin ardından basın açıklamasında bulundu.

“Bugün bizden bir belediye başkan adayı ve yerel seçimlere yönelik herhangi bir şey duymayacaksınız”
İnce’nin hayırlı olsun ziyaretine geldiğini ifade eden Özel, “Görüşmede memleket meseleleri ve halkın meselelerini konuştuk. Önümüzdeki süreç içinde diyalog ve temas halinde olmak için fikir birliğine vardık. Dün, Anayasa Mahkemesi’nin kararını hiçe sayan, dolayısıyla anayasayı askıya alma anlamına gelen darbe girişiminin son perdesi oynandı. Bu şartlar altında CHP olarak bugün yapılacak Merkez Yönetim Kurulu (MYK) ve Parti Meclisi (PM) toplantısının özel gündemle toplanacağını duyurmuştum. Bugün bizden bir belediye başkan adayı ve yerel seçimlere yönelik herhangi bir şey duymayacaksınız. PM ve MYK’nın olağanüstü gündemi; içinde bulunduğumuz anayasaya karşı darbe girişimidir. CHP’nin toplumsal muhalefetle birlikte bundan sonraki yol haritasını konuşacağız” açıklamasında bulundu.

“İktidar, psikolojik üstünlükle seçimlere giriyor”
Görüşmede memleket meseleleri üzerine değerlendirmeler yaptıklarını dile getiren İnce ise, “Önümüzdeki seçim süreci ile ilgili kaygılarımız dile getirdik. Bu memleketin adliyesi, zaptiyesi, mülkiyesi, harbiyesi ve tıbbiyesi ele geçirilmiş durumda. Memlekette yargı iktidarın sopası olmuş durumda. Yargının düzgün işlemediği bir yerde ekonomi kurallarının düzgün işlemesi mümkün değildir. Bir ülkede yargı adalet dağıtmıyorsa o ülkede yolsuzluk kaçınılmazdır. Yargı karın doyurur. Türkiye’de yargı aklını başına almalıdır, yargı bizi yoksulluğa sürüklemektedir. Bugün dolar 30 lira olduysa, avro 35 liraya doğru gidiyorsa bunun birinci sorumlusu ekonomistler değil, yargıçlar, hakimler, savcılar ve siyasetçilerdir. Bu beni ürkütüyor. Baskılanmış bir döviz, yargı eliyle bir takım hizaya getirmeler memleketimizin geleceği açısından bizi ürkütüyor.
Son yaşanan seçimde hem cumhurbaşkanlığı hem de Meclis çoğunluğunu ele geçirmiş bir iktidar var. Bu psikolojik üstünlükle seçimlere giriyor. CHP amiral gemisidir. Bugün muhalefetteki en güçlü partidir. O konuda görüşlerimizi aktardık” değerlendirmesinde bulundu.
Haber Kaynak : İHA

Epilepsi Farkındalık ve Dayanışma Konseri Mamak’ta Gerçekleşti

Mamak Belediyesi’nden Ücretsiz Evde Sağlık Hizmeti

Avrupa Hareketlilik Haftası Keçiören’de coşkuyla başladı

Mamak Belediyesi Kütüphaneleri, YKS’de Başarının Anahtarı Oldu

Eyüpsultan Belediyesi’nden kadınlara özel spor şenliği

ANKARA BÜYÜKŞEHİR'DEN ÖĞRENCİLERE BİR MÜJDE DAHA: “OSTİM ÖĞRENCİ ÇALIŞMA İSTASYONU” HİZMETE AÇILDI

GENÇLER “GENÇLİK VE EDEBİYAT KAMPI”NDA BULUŞTU

6,5 MİLYAR TL'LİK ALAN GENÇLERE ADANDI

Keçiören’de Gaziler Günü yoğun katılımla kutlandı

`Japon Kuklası` Keçiören’de sahne aldı

KEÇMEK kurslarına yeni dönemde yoğun ilgi

Mahalle şenlikleri coşkuyla devam etti

“Görkemli Hatıralar” Mamak’taydı

Teşekkürler 12 Dev Adam

KARTAL’DA FİNAL HEYECANI MEYDANLARA TAŞTI

BASKETBOL'DA FİNAL MAÇI HEYECANI HASBAHÇE'DE YAŞANDI

20. Uluslararası Geleneksel El Sanatları Festivali Başladı

BALIK AVI SEZONU AÇILDI

ANKARALILARIN YENİ GÖZDESİ: ATATÜRK ÇOCUKLARI VE DOĞAL YAŞAM PARKI

ÖĞRENCİLERE BESLENME DESTEĞİ SÜRÜYOR

Bağcılar, Çocuk Şöleni ve Maratonu’na Ev Sahipliği Yaptı

ANKARA BÜYÜKŞEHİR ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNİ AŞTİ’DE KARŞILIYOR

ANKARA BÜYÜKŞEHİR’İN KANTİN DESTEĞİ PROJESİ GENİŞLİYOR

BİNLER İSTANBUL’U KOŞTU

Gençler hayallerine Keçiören Belediyesi ile ulaştı

Pendik Belediyesinden Baba ve Oğullara Özel Balık Tutma Etkinliği

ANKARA BÜYÜKŞEHİR’İN “EVSEL ATIK İLAÇ TOPLAMA KAMPANYASI” DEVAM EDİYOR

ANKARA BÜYÜKŞEHİR’DEN “DÜNYA SEPSİS GÜNÜ’NDE” FARKINDALIK ETKİNLİĞİ

İBB YURTLARI’NA BAŞVURU SONUÇLARI AÇIKLANDI

4. SERÇEŞME HÜNKAR HACI BEKTAŞ VELİ FESTİVALİ BAŞLADI

Yükleniyor

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: “(İsias Oteli davası) Yargımız titizlikle ele alacaktır, hukuki süreci yakından takip edeceğiz"

Bakan Tunç, İstanbul Anadolu Adalet Sarayı’nı ziyaret etti

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Kılıç: "(Yerel seçimlerde ittifak) AK Parti heyeti randevu istedi, yarın akşam görüşme yapılacak"

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’tan kamuda torpil iddialarına yanıt: “İddiaları reddediyoruz. Tek kriterimiz liyakat”

CHP lideri Özel, Memleket Partisi Genel Başkanı İnce ile bir araya geldi

MSB: “Son bir haftada 36 terörist etkisiz hâle getirilmiştir"

Bakan Uraloğlu, İran Yol ve Şehircilik Bakanı Bazrpash’ı ağırladı

Büyük Türkiye Partisi, Ocak Partisi’ne katıldı

Savunma Sanayi İcra Komitesi Toplantısı sona erdi: Yeni İHA ve SİHA’lar envantere eklenecek

Gelecek Partisi Genel Başkanı Davutoğlu’ndan İYİ Parti lideri Akşener’e ziyaret

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 5 5 0 0 14 15
2.Fenerbahçe 4 3 0 1 5 10
3.Trabzonspor 5 3 1 1 2 10
4.Göztepe 5 2 0 3 5 9
5.Antalyaspor 5 3 2 0 1 9
6.Gazişehir Gaziantep 5 3 2 0 -2 9
7.Konyaspor 4 2 1 1 5 7
8.Alanyaspor 4 2 1 1 2 7
9.Samsunspor 4 2 1 1 1 7
10.Beşiktaş 3 2 1 0 0 6
11.Rizespor 4 1 2 1 -4 4
12.Eyüpspor 5 1 3 1 -5 4
13.Kasımpaşa 4 1 3 0 -2 3
14.Kayserispor 4 0 1 3 -4 3
15.Fatih Karagümrük 4 1 3 0 -5 3
16.İstanbul Başakşehir 3 0 1 2 -1 2
17.Kocaelispor 5 0 4 1 -6 1
18.Gençlerbirliği 5 0 5 0 -6 0