Altınbaş Üniversitesinde diplomasi rüzgârı

Altınbaş Üniversitesinde diplomasi rüzgârı

EĞİTİM 26.12.2023 09:39:26 0
Altınbaş Üniversitesinde diplomasi rüzgârı
Altınbaş Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü, “Geçmişten Geleceğe Bir Meslek Olarak Diplomasi” paneli düzenledi. Panelde, bir meslek olarak diplomasi tüm yönleriyle ele alındı. Panelin konukları, Büyükelçi İnci Ersoy ve Büyükelçi Fatih Yıldız’dı.
Altınbaş Üniversitesi İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü, Rektör Prof. Dr. Çağrı Erhan’ın ev sahipliğinde Büyükelçi İnci Ersoy ve Büyükelçi Fatih Yıldız’ı ağırladı. Türkiye’nin Latin Amerika’ya açılımında anahtar rol oynayan ilk Paraguay Büyükelçisi İnci Ersoy ile 2017-2022 yıllarında Irak Büyükelçisi olarak Bağdat’ta bulunan Dışişleri Bakanlığı İnsan Kaynakları Departmanı’nında önemli görevler üstlenen Fatih Yıldız, katılımcıların sorularını yanıtladı.
Uluslararası İlişkiler Bölümünün organize ettiği “Geçmişten Geleceğe Bir Meslek Olarak Diplomasi” panelinin açılış konuşmasını İktisadi İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tolga Demiryol yaptı. Demiryol, “Geçtiğimiz bir yıl boyunca Cumhuriyet’in 100. yılını kutlamak amacıyla bilimsel, sosyal ve kültürel pek çok etkinlik düzenledik. Bugün çok değerli 2 Büyükelçimizi ağırlıyoruz. Türk Diplomasinin en önemli unsuru olan diplomasi mesleğinin inceliklerini kendilerinden dinleyecek olmanın mutluluğunu yaşıyoruz” diye konuştu.
Genç diplomat adaylarıyla deneyimlerini paylaşan Büyükelçiler, iyi bir diplomattan beklenenler konusunda bilgi vererek, tavsiyelerde bulundular. İnci Ersoy, sosyal medya ve uluslararası medya kanallarını yakından, düzenli olarak her gün takip etmelerini önerdi. Lider takibi yapmalarını da öneren İnci Ersoy, “Sizin rolünüz hükümetinizin görüşlerini iletmek, açıklamaktır.” dedi. Fatih Yıldız da kendilerinden diplomat olarak beklenin iyi çözümler getiren, iyi birer iletişimci olmaları olduğunu belirtti. Diplomalarıyla Dış İşleri Bakanlığında işe girebileceklerini ancak buradaki deneyimlerinin onları birer diplomata dönüştüreceğini dile getirdi. Kendi ülkelerinin olduğu kadar görev yapacakları ülkenin de tarihini iyi bilmeleri ve çok okumaları gerektiğini ifade etti.
Uluslararası İlişkiler Uzmanı olan Rektör Prof. Dr. Çağrı Erhan da öğrencilere seslenerek, kariyerlerine diplomat olarak devam edeceklerse, baskı altında ve stresli ortamlarda görev yapmaya hazırlıklı olmalarını söyledi. Erhan, iyi bir diplomat adayının yapması gerekenleri ise şöyle sıraladı: "Karar verme becerilerini geliştirirken detaylara dikkat etmelisiniz. Yabancı kuruluşlar ve şirketlerle ilgili bilgi sahibi olmalısınız. Farklı ülkelerden alacağınız diplomalar ve gideceğiniz kurslarla yetkinliklerinizi geliştirmelisiniz. Diğer ülkelerin genel atmosferine hâkim olmalı, ticari ve finansal farkındalığınızı geliştirmelisiniz. Entelektüel olmak, esnek olmak ve stresli olayları yönetme yeteneği önemlidir. Bu nedenle, bu niteliklere sahip adaylar tercih edilir. Dil becerileri de önemlidir; özellikle İngilizce, bir iş başvurusu için gereklidir. İyi iletişim kuramazsanız, başarılı olmak zordur. Buna ek olarak Fransızca, İspanyolca, Arapça, Rusça ve Çince gibi diğer yabancı dilleri öğrenmek sizi öne çıkaracaktır.”
Erhan son olarak, görev yaptıkları ülkelerde mutlaka diplomat arkadaşları olacağına dikkat çekerek “Sosyal ortamlarda görüşebilirsiniz. Ancak bilin ki onlar sadece arkadaş değil, birer diplomatlar. Öğrendiklerini üstlerine raporlamakla yükümlüler. Bu nedenle sır saklama kapasitenizin yüksek olması çok önemlidir” diyerek önemli bir uyarıda bulundu.
Haber Kaynak : İHA

KÂĞITHANE BELEDİYESİ’NDEN OKULLARA YENİ DÖNEM HAZIRLIĞI

OKULLAR ÖĞRENCİLER İÇİN HAZIRLANDI

Engelliler, 30 Ağustos Zaferi İçin Su Altı Dalışı Yaptı

Başkan Ahmet Cin, Meclis Konuşmasında Müjdeler Verdi

ABB’DEN ÖĞRENCİLERE TOPLAM 103 MİLYON 954 BİN TL’LİK DESTEK

ZAFERİN 103. YILI ANKARA’DA COŞKUYLA KUTLANDI

AKK BAŞKANI HALİL İBRAHİM YILMAZ’DAN 30 AĞUSTOS MESAJI

ASLAN, BALIKÇI ESNAFI İLE “VİRA BİSMİLLAH” DEDİ

ZAFER YARIŞINDA İSTMARİN KUPASI SAHİBİNİ BULDU

İBB HEP HATAY’IN YANINDA OLDU

30 Ağustos Zafer Bayramı Keçiören’de Zafer Yürüyüşü ve Ceza konseriyle taçlandı

Başkan Şahin’den “1 Eylül Dünya Barış Günü” Mesajı

Keçiören’de 30 Ağustos Zafer Anıtı görkemli törenle açıldı

Mamak Belediyesi’nden Ege Mahallesi’ne Yeni Kültür ve Sosyal Tesis

Keçiören Belediyesi’nden stajyer öğrencilere iş güvenliği eğitimi

Mamak’ta 30 Ağustos Coşkusu Gün Boyu Sürdü

4. Uluslararası Halk Oyunları Festivali Kartal’da Başladı

KARTAL’DA 30 AĞUSTOS COŞKUSU ÇELENK TÖRENİYLE BAŞLADI

Kartal’da Büyük Zaferin 103. Yılında Muhteşem Kutlama

KAĞITHANE'DE 30 AĞUSTOS COŞKUSU: ''TARİHİMİZİN EN ŞANLI DESTANLARINDAN''

Sokakta Satranç Var Etkinliği

30 Ağustos’ta 30 Tekne İle Zafer Turu

30 AĞUSTOS COŞKUSUNA BAKIRKÖY EV SAHİPLİĞİ YAPTI

30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları çelenk sunumu ile başladı

Mamak’ta 30 Ağustos Coşkusu

Eyüpsultan’da Zafer Bayramı coşkuyla kutlandı

Çocuk Kütüphanesi 2025 Eylül Ayı Etkinlik Takvimi

Pendik 5. Kahve Festivali Kapılarını Açtı

GİMAT ALT GEÇİDİ GENİŞLETİLİYOR, FSM BULVARI’NDA KÖPRÜ İNŞAATI DEVAM EDİYOR

ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI MANSUR YAVAŞ'IN 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI MESAJI

Yükleniyor

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: “(İsias Oteli davası) Yargımız titizlikle ele alacaktır, hukuki süreci yakından takip edeceğiz"

Bakan Tunç, İstanbul Anadolu Adalet Sarayı’nı ziyaret etti

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Kılıç: "(Yerel seçimlerde ittifak) AK Parti heyeti randevu istedi, yarın akşam görüşme yapılacak"

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’tan kamuda torpil iddialarına yanıt: “İddiaları reddediyoruz. Tek kriterimiz liyakat”

CHP lideri Özel, Memleket Partisi Genel Başkanı İnce ile bir araya geldi

MSB: “Son bir haftada 36 terörist etkisiz hâle getirilmiştir"

Bakan Uraloğlu, İran Yol ve Şehircilik Bakanı Bazrpash’ı ağırladı

Büyük Türkiye Partisi, Ocak Partisi’ne katıldı

Savunma Sanayi İcra Komitesi Toplantısı sona erdi: Yeni İHA ve SİHA’lar envantere eklenecek

Gelecek Partisi Genel Başkanı Davutoğlu’ndan İYİ Parti lideri Akşener’e ziyaret

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 4 4 0 0 12 12
2.Trabzonspor 4 3 0 1 3 10
3.Göztepe 4 2 0 2 5 8
4.Konyaspor 3 2 0 1 6 7
5.Fenerbahçe 3 2 0 1 4 7
6.Samsunspor 3 2 0 1 2 7
7.Antalyaspor 4 2 2 0 0 6
8.Gazişehir Gaziantep 4 2 2 0 -4 6
9.Alanyaspor 3 1 1 1 1 4
10.Eyüpspor 4 1 2 1 -3 4
11.Beşiktaş 2 1 1 0 -1 3
12.Fatih Karagümrük 3 1 2 0 -4 3
13.İstanbul Başakşehir 2 0 0 2 0 2
14.Kayserispor 3 0 1 2 -4 2
15.Kocaelispor 4 0 3 1 -4 1
16.Rizespor 3 0 2 1 -5 1
17.Kasımpaşa 3 0 3 0 -3 0
18.Gençlerbirliği 4 0 4 0 -5 0