1850-1917 dönemi Küdüs’ü siyah beyaz fotoğraflarda

1850-1917 dönemi Küdüs’ü siyah beyaz fotoğraflarda

KÜLTÜR SANAT 25.12.2023 17:49:13 0
1850-1917 dönemi Küdüs’ü siyah beyaz fotoğraflarda
Osmanlı-Türk Dönemi Kudüs başlığını taşıyan 1850-1917 dönemine ait 67 yıllık sürece dair siyah-beyaz fotoğraftan oluşan sergi Ankaralıların beğenisine sunuldu.
Ankara Milli Kütüphane’de “Osmanlı-Türk Döneminde Kudüs” başlığıyla düzenlenen etkinlik dizisi, açılış töreniyle başladı. Etkinlik kapsamında Osmanlı Devleti’nin, Kudüs’teki son 70 yılını yansıtan fotoğraf sergisi, Cumhuriyet döneminde Kudüs ve Filistin üzerine yayınlardan oluşan bir kitap sergisi ve Kudüs’teki Osmanlı öncesi Türk varlığından başlayarak Osmanlı dönemi Kudüs’teki idari yapılanmadan sanat ve mimariye, vakıflardan ve sosyal yaşama, dini hayata ve edebiyata kadar pek çok konunun işlenecek olan konferans dizisi, 5 gün boyunca Millî Kütüphane’de ilgilileriyle buluşacak.
1850-1917 dönemine ait 67 yıllık sürece dair siyah-beyaz fotoğraftan oluşan sergi, Ekonomik İş Birliği Teşkilatı Genel Sekreter Yardımcısı ve Eski Kudüs Başkonsolosu Hüseyin Avni Bıçaklı’nın bin 200 fotoğraflık arşivinden seçilerek bir araya getirildi. Osmanlı-Türk Dönemi Kudüs başlığını taşıyan sergideki fotoğrafları, 2000-2005 yıllarında Kudüs Başkonsolosu olarak görev yapan Hüseyin Avni Bıçaklı’nın kişisel çabalarıyla toplamış. Açılış töreninde konuşan Bıçaklı, fotoğrafları bir araya getirme hikayesini konuklarla paylaştı.

Sergi, Türkiye’de ilk defa açılıyor
Söz konusu arşivdeki fotoğrafların çeşitli temaları içinde barındırması ve yakın tarihe yeni bir perspektif sunması Bıçaklı’yı arşiv üzerinde yoğun çalışmalara sevk etti ve böylece hepsi yurt dışında olmak üzere 25 farklı temada 32 sergi açıldı. Türkiye’de ilk defa Milli Kütüphane’de açılan sergideki fotoğraflar çeşitli temalarda seçilen 70 fotoğrafla Türklerin hakimiyetindeki Kudüs’e dair yakın tarihe ışık tutuyor.
Törende konuşan Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Gökhan Yazgı etkinliğe ve Kudüs’teki mevcut duruma değindi. Kudüs’ün Türkiye için önemini belirten Yazgı, “Kudüs bizim mukaddes şehrimiz, Osmanlı döneminde burası gerçek anlamda huzurun, sevginin, hoşgörünün her türlü kültür sanat hayatının çok özel örneklerinin yaşandığı çok güzel bir şehir. Bu şehirde şu anda o dönemleri hatırlamak mümkün değil. Şu anda aynı topraklarda kalplerimizi derinden sarsan birçok olayı izliyoruz. Kalplerimizi birkaç gündür şehit haberleriyle yaralıyoruz. Bu güzel vatan yarınlarında var olsun diye yarınlarından vazgeçen Mehmetçiklerden, yiğitlerimizden bahsediyorum. Mekanları cennet olsun, ruhları şad olsun” ifadelerini kullandı.
Açılış törenine Kudüs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Imad Abu Kishek ve Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Şerife Eroğlu Memiş katıldı. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kudüs Üniversitesi Vakfı ve Krom Sanat iş birliğiyle düzenlenen etkinlikler 25-29 Aralık arasında Ankara, Milli Kütüphane’de ziyaretçilere açık olacak.
Haber Kaynak : İHA

Pendik'te Öğretmenler Günü'nde Voleybol Turnuvası Düzenlendi

Pendik Robot Yarışları Başladı: 1.200 Öğrenci Yarışıyor

İBB'DEN ÖĞRETMENLERE ÖZEL SÜRPRİZLER

Malatya Yöresel Ürünler Festivali Keçiören'de Başladı

Mamak Belediyesi'nden Ağız ve Diş Sağlığı Haftası'nda Protez Bakımı Eğitimleri

Keçiören'de soğuk havalarda sıcak çorba ikramı başladı

Emniyettepe'ye Gençlik ve Sosyal Yaşam Merkezi Geliyor

Göktürk trafiğini rahatlatacak iki alternatif yol projesi başladı

Göktürk'e Modern Sanat Galerisi Geliyor

Savaşın Gölgesinde Çocuk Hakları Eyüpsultan'da Tartışıldı

Kâğıthane'ye 100 Bin Metrekarelik Meydanlar Kazandırıldı

Geleneksel El Nakışı Sergisi Pendik'te Açıldı

Kâğıthane'de Yeşil Alanlar Çiçeklerle Renkleniyor

Mansur Yavaş Hacı Bayram Bölgesinde Esnafla Buluştu

Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin'den İBB'ye Metro Çağrısı

Bağcılar Engelliler Spor Kulübü İki Branşta Süper Lig'de Mücadele Edecek

İSTANBUL’DA RAYLI SİSTEMLER GÜÇLENEREK BÜYÜYOR

Mamak Çorumlular Federasyonu'nda Dayanışma Buluşması

Eyüpsultan'da Dünya Çocuk Hakları Günü Renkli Etkinlikle Kutlandı

Kartal Belediyesi'nden Çocuklara Kitap Sevgisi Aşılayan Etkinlik

Keçiören Belediye Başkanı Özarslan, Özel Halk Otobüsü Şoförlerini Ziyaret Etti

Eyüpsultan'da Öğrenci Meclisi İlk Toplantısını Gerçekleştirdi

Eyüpsultan'da Özel Öğrenciler İçin Hobi Bahçesi Kuruldu

Adnan Koç Müzik Topluluğu 'Kasım Ayına Yakışan Şarkılar' ile Kartallı Sanatseverlerle Buluştu

Pendik'e Yeni Park: Taha Akgül Caddesi'nde 1.600 m²'lik Alan Hizmete Açıldı

Pendik'te 7'den 70'e Fidan Dikim Etkinliği

Ankara'da Ücretsiz Çekici Hizmeti Başlıyor

Kaysın Kuliyev'in Yeni Büstü Keçiören'de Törenle Açıldı

Mamak Belediyesi Personeline İşitme Sağlığında Özel İndirim

Mamak Belediyesi Evde Sağlık Hizmetleri ile Vatandaşlara Ulaşıyor

Yükleniyor

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: “(İsias Oteli davası) Yargımız titizlikle ele alacaktır, hukuki süreci yakından takip edeceğiz"

Bakan Tunç, İstanbul Anadolu Adalet Sarayı’nı ziyaret etti

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Kılıç: "(Yerel seçimlerde ittifak) AK Parti heyeti randevu istedi, yarın akşam görüşme yapılacak"

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’tan kamuda torpil iddialarına yanıt: “İddiaları reddediyoruz. Tek kriterimiz liyakat”

CHP lideri Özel, Memleket Partisi Genel Başkanı İnce ile bir araya geldi

MSB: “Son bir haftada 36 terörist etkisiz hâle getirilmiştir"

Bakan Uraloğlu, İran Yol ve Şehircilik Bakanı Bazrpash’ı ağırladı

Büyük Türkiye Partisi, Ocak Partisi’ne katıldı

Savunma Sanayi İcra Komitesi Toplantısı sona erdi: Yeni İHA ve SİHA’lar envantere eklenecek

Gelecek Partisi Genel Başkanı Davutoğlu’ndan İYİ Parti lideri Akşener’e ziyaret

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 13 10 1 2 20 32
2.FENERBAHÇE A.Ş. 12 8 0 4 15 28
3.TRABZONSPOR A.Ş. 12 7 1 4 10 25
4.SAMSUNSPOR A.Ş. 12 6 1 5 7 23
5.GÖZTEPE A.Ş. 12 6 2 4 9 22
6.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 13 6 3 4 0 22
7.BEŞİKTAŞ A.Ş. 12 6 4 2 5 20
8.CORENDON ALANYASPOR 12 3 3 6 0 15
9.TÜMOSAN KONYASPOR 12 4 6 2 -2 14
10.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 12 3 4 5 -2 14
11.KOCAELİSPOR 12 4 6 2 -4 14
12.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 12 3 5 4 2 13
13.HESAP.COM ANTALYASPOR 12 4 7 1 -10 13
14.GENÇLERBİRLİĞİ 13 3 8 2 -6 11
15.KASIMPAŞA A.Ş. 12 2 6 4 -6 10
16.İKAS EYÜPSPOR 13 2 8 3 -9 9
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 13 1 6 6 -18 9
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 13 2 9 2 -11 8