UKOME’DEN ULAŞIM DÜZENLEMELERİ

UKOME’DEN ULAŞIM DÜZENLEMELERİ

BELEDIYE365 26.06.2025 18:14:03 0
UKOME’DEN ULAŞIM DÜZENLEMELERİ

TOPLU ULAŞIM ZAMMI REDDEDİLDİ,

500T OTOBÜSÜNÜN GÜZERGAHI KISALTILDI

8+1 TAKSİ KARARI GÜNCELLENDİ

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) Haziren ayı toplantısı, İBB Genel Sekreteri Prof. Dr. Volkan Demir başkanlığında Eyüpsultan Afet Koordinasyon Merkezi'nde (AKOM) gerçekleştirildi. İstanbul ulaşım sistemini doğrudan etkileyen çok sayıda kararın alındığı toplantıda; toplu ulaşım ücretlerine zam yapılmasına ilişkin teklif reddedilirken, 8+1 taksilerin 4+1'e dönüşümüne olanak tanıyan düzenleme oy birliğiyle kabul edildi. Ayrıca, İstanbul’un en uzun hatlarından biri olan 500T otobüs hattının güzergahında düzenlemeye gidildi ve deniz taksi tarifesi güncellendi.

TOPLU ULAŞIM ZAMMI TEKLİFİ REDDEDİLDİ

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, artan işletme maliyetleri doğrultusunda toplu taşıma ücretlerine yüzde 21,29 oranında zam yapılmasını önerdi. Aynı teklif kapsamında taksi, minibüs, okul ve personel servisi ücretlerinde de benzer artışlar öngörüldü.

İBB Genel Sekreteri Prof. Dr. Volkan Demir yaptığı değerlendirmede, “Toplu ulaşım hizmetlerinde görev zararı yazılmaksızın sürdürülebilirlik esasıyla hareket ediyoruz. Sübvansiyonu doğrudan İBB bütçesinden karşılıyoruz. Ancak hizmetin sürekliliği açısından makul gelir düzeylerinin sağlanması önem arz etmektedir” ifadelerini kullandı.

Teklife ilişkin değerlendirmelerde bulunan İstanbul Taksiciler Esnaf Odası (İTEO) ve bazı hat temsilcileri zam oranının yetersiz olduğunu belirtirken, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı temsilcileri teklif edilen zammı uygun bulmadı. Yapılan oylama sonucu zam teklifi oy çokluğuyla reddedildi.

8+1 TAKSİ DÜZENLEMESİ OY BİRLİĞİYLE KABUL EDİLDİ

Toplantıda, minibüs ve taksi dolmuş hatlarından dönüşen ve halihazırda 8+1 segmentinde faaliyet gösteren 717 araca yönelik yeni bir düzenleme de karara bağlandı. Mevcut uygulamada yer alan ve bu araçların üç yıl süreyle sarı, siyah ya da turkuaz taksiye geçiş yapamayacaklarını öngören madde güncellenerek, segment geçişine izin verildi. Bu kapsamda, ilgili araçların 4+1 taksiye dönüşümü oy birliğiyle onaylandı.

Aynı gündem maddesinde yer alan “Kurumsal Taksi İşletmeciliği” sistemine ilişkin teklif ise sektörel değerlendirmelerin devam etmesi amacıyla alt komisyona sevk edildi.

500T HATTINA GÜZERGAH DÜZENLEMESİ

Toplantıda, uzunluğu ve sefer yoğunluğuyla kamuoyunun gündeminde yer alan 500T (Tuzla Şifa Mahallesi – Cevizlibağ) otobüs hattına ilişkin düzenleme teklifi de görüşüldü. Trafik yoğunluğu, sefer frekansı ve işletme güçlüğü gerekçeleriyle hattın kısaltılarak 4. LEVENT METRO durağında sonlandırılması önerildi. Aynı kapsamda, güzergâhın geri kalan kısmı için 500L (4. Levent – Cevizlibağ) hattı devreye alınarak kapasite artırımı yapılması kararlaştırıldı.

Yolcu aktarımı açısından 500T hattından 500L hattına geçişler ücretsiz olacak, 500L’den 500T hattına yapılan geçişlerde ise 1 tam bilet tarifesi uygulanacak. Teklif, toplantıda oy çokluğuyla kabul edildi. Yeni güzergah düzenlemesinin Temmuz 2025 itibarıyla hayata geçirilmesi planlanıyor.

DENİZ TAKSİ ÜCRETLERİNDE YENİ TARİFE

UKOME toplantısında deniz taksi hizmetlerinde uygulanacak yeni tarifeye ilişkin teklif de değerlendirildi. Yapılan düzenleme kapsamında, 420 TL olan açılış ve ilk mil ücreti yüzde 19,04 artışla 500 TL olarak belirlendi. Önceki tarifede mil başına kademeli uygulanan ücretlendirme kaldırılarak tek mil taşıma ücreti standardize edildi. Buna göre, 1 ila 16 mil arası taşıma bedeli 750 TL olarak güncellendi.

Fotoğraf Linki: https://we.tl/t-RBL9ZOTwRi

Video Linki:


İstanbul,İstanbul Belediyesi
belediye365.com

KURAKLIK ACİL EYLEM PLANI MASAYA YATIRILDI

GENÇLER İBBTECH TEKNOLOJİ TAKIMI’NIN SEÇMELERİ İÇİN YARIŞTI

İBB ZABITA EKİPLERİ MÜDAHALE ETTİ

BAŞIBÜYÜK MAHALLESİ DOĞAL GAZLA BULUŞTU

İSTANBULLU YAŞAM VADİLERİYLE NEFES ALIYOR

UKOME’DEN ULAŞIM DÜZENLEMELERİ

Eyüpsultanlı gençler hedeflerine koşuyor: Ücretsiz sınav hazırlık kurslarına yoğun ilgi

Başkan Özmen halkın yanında: Sorunlara yerinde çözüm

Afete Hazır Kentler Çalıştayı Keçiören’de düzenlendi

Mamak Belediyesi’nden Çocuklara Bilim Dolu Yaz Kampı

Mamak’ta Kaçak Yapılarla Mücadele Sürüyor

Keçiören’de Dünya Kadın Diplomasisi Günü

KARTAL BELEDİYESİ YAZ SPOR OKULU BAŞLADI

KÂĞITHANE BELEDİYESİ’NDEN ÇOCUKLARA DOĞA DOSTU ATÖLYE

BAŞKENT’TE KIRSAL KALKINMA HAMLESİ DEVAM EDİYOR

Bağcılar Yeni Bir Sosyal Tesise Daha Kavuştu

Velibaba’da Yeni Bir Parkın Yapımına Başladılar

Gençlerle Doğa ve Macera Dolu Kamp Etkinliği

AKOM UYARDI: TEHLİKELİ SICAKLAR GELİYOR

Mamak Belediyesi Kreş ve Gündüz Bakımevleri İlk Mezunlarını Veriyor

Doğa için el ele: Eyüpsultan’da atık seferberliği

Eyüpsultan Belediyesi’nden kadın girişimcilere destek: Yıldız Teyze kendi simit tezgâhının başında

Söz ustaları Eyüpsultan’da buluştu

BAŞKAN ÖZTEKİN DERNEK PİKNİKLERİNDE HEMŞEHRİLERLE BULUŞTU

Mamak'ta “Musikiyle Bir Yıl

Mamak’ta Toplu Sünnet Kayıtları Başladı

Karatede zirve Eyüpsultan’dan: Kerim Efe İstanbul şampiyonu oldu

Bağcılar Belediyesi YKS'ye Giren Öğrencilerin Yardımına Koştu

KÂĞITHANE’DE YAZ SPOR OKULLARI İÇİN KAYITLAR BAŞLIYOR

SPORLA DOLU BİR YAZ BAŞLIYOR!

Yükleniyor

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: “(İsias Oteli davası) Yargımız titizlikle ele alacaktır, hukuki süreci yakından takip edeceğiz"

Bakan Tunç, İstanbul Anadolu Adalet Sarayı’nı ziyaret etti

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Kılıç: "(Yerel seçimlerde ittifak) AK Parti heyeti randevu istedi, yarın akşam görüşme yapılacak"

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’tan kamuda torpil iddialarına yanıt: “İddiaları reddediyoruz. Tek kriterimiz liyakat”

CHP lideri Özel, Memleket Partisi Genel Başkanı İnce ile bir araya geldi

MSB: “Son bir haftada 36 terörist etkisiz hâle getirilmiştir"

Bakan Uraloğlu, İran Yol ve Şehircilik Bakanı Bazrpash’ı ağırladı

Büyük Türkiye Partisi, Ocak Partisi’ne katıldı

Savunma Sanayi İcra Komitesi Toplantısı sona erdi: Yeni İHA ve SİHA’lar envantere eklenecek

Gelecek Partisi Genel Başkanı Davutoğlu’ndan İYİ Parti lideri Akşener’e ziyaret

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.1. Takım 1 1 1 1 1 1
1.3. Takım 1 1 1 1 1 1