Kartal’da Enerji Verimliliği Haftası’nda Sürdürülebilir Bir Dünya İçin Neler Yapılması Gerektiği Masaya Yatırıldı

Kartal’da Enerji Verimliliği Haftası’nda Sürdürülebilir Bir Dünya İçin Neler Yapılması Gerektiği Masaya Yatırıldı

BELEDIYE365 10.01.2025 23:46:33 0
Kartal’da Enerji Verimliliği Haftası’nda Sürdürülebilir Bir Dünya İçin Neler Yapılması Gerektiği Masaya Yatırıldı


Kartal Belediyesi’nin enerji verimliliği konusunda farkındalık yaratmak ve bu alandaki en güncel gelişmeleri paylaşmak amacıyla düzenlediği ‘Enerji Verimliliği Haftası’ etkinliklerinin son gününde, enerji verimliliği ve sürdürülebilir bir dünya için neler yapılması gerektiği yapılan oturumlar eşliğinde katılımcılar ile paylaşıldı. 

Kartal Bilim Mühendislik ve Teknoloji Merkezi - Makina Hangar’da gerçekleştirilen programda, dört farklı oturumda uzman isimler bir araya gelerek enerji, sürdürülebilirlik, yenilenebilir enerji ve finansman gibi konuları detaylı bir şekilde ele aldı. Yoğun katılımın olduğu ikinci gün, hem teknik bilgiler hem de stratejik yaklaşımlarla enerji verimliliği alanında katılımcılara kapsamlı bir bakış sundu.

Yenilenebilir Enerji ve Sürdürülebilirlik Gündeme Damga Vurdu

Enerji Verimliliği Haftası etkinliklerinin ikinci günü, ‘Yenilenebilir Enerji’ başlığı altında yapılan güneş enerjisi ve biyokütle gibi önemli konuların masaya yatırıldığı oturum ile başladı. Oturumun moderatörlüğünü GENSED Genel Sekreteri Hakan Erkan üstlenirken, enerji sektörünün önde gelen isimleri sunumlarını gerçekleştirdi. Danfoss’tan Barış Aydoğan, HVAC sistemlerinde enerji verimliliği üzerine yaptığı sunumla dikkat çekti. Gökhan Durukan, sürdürülebilir güneş enerjisi santrali kurulum süreçlerini katılımcılarla paylaşırken, invertörlerin önemi üzerine konuşan Ahmet Görkem Yıldız ve güneş paneli seçiminde dikkat edilmesi gereken kriterleri aktaran Şener Ertüzün, pratik bilgilerle etkinliğe katkıda bulundu. Oturumun son konuşmacısı Dr. Mustafa Tolay ise biyokütle enerji üretiminde verimlilik konusunda önemli bilgiler sundu.

 ‘Sürdürülebilirlik’ teması çerçevesinde yapılın diğer oturumda ise kurumsal uygulamalar ve çevresel etkiler ele alındı. Siemens’ten Görkem Kızıltan Ustalı, enerji verimliliği uygulamaları ve kullanım senaryolarını paylaştı. İstanbul Medipol Üniversitesi’nden Prof. Dr. Rana Atabay Kuşçu, ESG raporlaması ve kurumsal sürdürülebilirlik uygulamaları üzerine kapsamlı bir sunum yaptı. TMMOB Çevre Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi’nden Elçin Genç, ISO 14064-1 kapsamında sera gazı salınımlarının hesaplanması ve raporlanması üzerine detaylı bilgiler sunarken, MMO İstanbul Şube Enerji Komisyonu Üyesi Ali Özgenç, sınırda karbon düzenlemesi mekanizması (SKDM) hakkında bilgi verdi.

Isı Pompaları ve Enerji Finansmanı Konuları Ele Alındı

‘İklim Değişikliğine Uyum ve Isı Pompası Uygulamaları’ başlığı altında gerçekleştirilen bir diğer oturumda ise enerji verimliğili teşvikleri ele alındı. Daikin’den Türker Pekgüç, binalarda ısı pompalarının enerji verimliliğini artırmadaki rolünü anlatırken, Serkan Oran sanayi alanında ısı pompası uygulamalarını ele aldı. Enerji verimliliği teşvikleri hakkında bilgiler veren Anıl Doğuş, enerji maliyetlerinin düşürülmesine yönelik destek mekanizmalarını anlattı. Kartal Belediyesi Planlama ve Kalkınma Ajansı Koordinatörü Alper Akbulut ise iklim değişikliğine uyum sağlamaya yönelik sürdürülebilir ekonomik iyileşme çalışmaları hakkında detaylı bir sunum gerçekleştirdi.

Günün son oturumunda ise ‘Enerji Verimliliği Finansmanı’ konusu ön plana çıktı. İlbank’tan Mustafa Çavuşoğlu, dış finansman kaynakları ve yatırımlar üzerine yaptığı sunumla enerji verimliliği projelerine finansal perspektif sundu. Enerji analisti Bahadır Sercan Gümüş ise kömürden çıkış sürecini ele alarak, bu dönüşümün beraberinde getirdiği ekonomik fırsatlara dikkat çekti.

Kapanış Konuşmasıyla Enerji Haftası’na Veda Edildi

Enerji Verimliliği Haftası’nın ikinci gün programı, MMO İstanbul Şube Enerji Komisyonu Başkanı Muzaffer Başaran’ın gerçekleştirdiği kapanış konuşmasıyla sona erdi. Başaran, enerji verimliliği konusundaki farkındalığın artırılması ve ortak çalışmaların önemine vurgu yaparak, Kartal Belediyesi’ne, etkinlik organizasyonuna katkıda bulunan uzmanlara ve yoğun ilgi gösteren katılımcılara teşekkür etti.

Kartal Belediyesi ve TMMOB Makina Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi iş birliği ile düzenlenen etkinlik, enerji verimliliği ve sürdürülebilirlik alanlarında farkındalık yaratmayı ve bilgi paylaşımını artırmayı amaçlayan başarılı bir organizasyon olarak tamamlandı. Bu gibi etkinliklerin, gelecekte daha verimli ve sürdürülebilir bir dünya için önemli adımlar olacağı bir kez daha vurgulandı.


İstanbul,Kartal Belediyesi
belediye365.com

Keçiören Belediyesi Personeline Taşınmaz Mal Yönetimi Eğitimi Verildi

Eyüpsultan Belediyesi Spor Kulübü Türkiye finallerinde

Eyüpsultan’da Fen işleri çalışmaları aralıksız sürüyor

Eyüpsultan Belediye Başkanı Özmen, Rami Yeni Mahalle Esnafıyla Bir Araya Geldi

14. Atatürk'ü Anma Briç Turnuvası Kartal'da Gerçekleşti

Kartal'da Engelsiz GastroFest Düzenlendi

Babıâli'nin Hafızası Galeri Cennet'te Sergileniyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin Hasta Nakil Hizmeti 7/24 Devam Ediyor

Ankara, UNESCO Öğrenen Şehirler Küresel Ağı'na Kabul Edildi

Ankara'da 8. Uluslararası Sinema ve Felsefe Sempozyumu Başladı

Ankara Büyükşehir Belediyesi, 7 farklı dilde ücretsiz eğitim programı başlatıyor

ASKİ Spor Kulübü'nden Rekorlarla Dolu Bir Yıl: 4 Bin Sporcu, 417 Madalya

AKOM’DAN SAĞANAK UYARISI: İBB EKİPLERİ TEYAKKUZDA

İBB KOLEKSİYONLARI FESHANE’DE

BAZI BÖLGELERDE METREKAREYE 67 KG YAĞIŞ DÜŞTÜ

Yasemin Adar Spor Salonu Keçiören'de Hizmete Açıldı

Pendik'te Çizgi Roman Okulu Sezonu Sergiyle Tamamlandı

Kâğıthane'de Her Pazar Sabah Namazında Aile Buluşmaları Düzenleniyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nde Sosyal Denge Tazminatı Sözleşmesi Yenilendi

Bağcılar Engelliler Sarayı Kursiyerleri Ulusal Buluşmada Sahne Aldı

Mamak Belediye Meclisi'nin 2025 Yılı Son Oturumu Gerçekleşti

Keçiören'de Mahalle Buluşmaları: Vatandaşın Talepleri Sahada Değerlendiriliyor

Çanakkale Savaşları Mobil Müzesi Kartal'da Ziyarete Açıldı

Mamak'ta Öğrencilerle Birlikte Fidan Dikim Etkinliği Düzenlendi

Kâğıthane'de Dünya Engelliler Günü'nde Yetenekler Sahneye Taşındı

Pendik Belediyesi YETGİM, Kadınlar İçin Kaynakçılık Eğitimi Başlattı

Kâğıthane'de Kadınlara Özel Spor Programları İçin Kayıtlar Devam Ediyor

Kağıthane'de Gıda İşletmelerine Yönelik Hijyen Denetimleri Sıklaştırıldı

Kalecik'te Kırsal Kalkınma ve Tarımın Geleceği Masaya Yatırıldı

Pendik Belediyesi Bilim Merkezleri Aralık Etkinlikleri İçin Kayıtlar Başladı

Yükleniyor

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: “(İsias Oteli davası) Yargımız titizlikle ele alacaktır, hukuki süreci yakından takip edeceğiz"

Bakan Tunç, İstanbul Anadolu Adalet Sarayı’nı ziyaret etti

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Kılıç: "(Yerel seçimlerde ittifak) AK Parti heyeti randevu istedi, yarın akşam görüşme yapılacak"

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’tan kamuda torpil iddialarına yanıt: “İddiaları reddediyoruz. Tek kriterimiz liyakat”

CHP lideri Özel, Memleket Partisi Genel Başkanı İnce ile bir araya geldi

MSB: “Son bir haftada 36 terörist etkisiz hâle getirilmiştir"

Bakan Uraloğlu, İran Yol ve Şehircilik Bakanı Bazrpash’ı ağırladı

Büyük Türkiye Partisi, Ocak Partisi’ne katıldı

Savunma Sanayi İcra Komitesi Toplantısı sona erdi: Yeni İHA ve SİHA’lar envantere eklenecek

Gelecek Partisi Genel Başkanı Davutoğlu’ndan İYİ Parti lideri Akşener’e ziyaret

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 15 11 1 3 21 36
2.TRABZONSPOR A.Ş. 15 10 1 4 14 34
3.FENERBAHÇE A.Ş. 15 9 0 6 18 33
4.GÖZTEPE A.Ş. 15 7 3 5 9 26
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 15 7 4 4 7 25
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 15 6 2 7 6 25
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 15 6 4 5 -1 23
8.KOCAELİSPOR 15 5 6 4 -3 19
9.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 15 4 6 5 3 17
10.CORENDON ALANYASPOR 15 3 4 8 -1 17
11.TÜMOSAN KONYASPOR 15 4 7 4 -4 16
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 15 3 6 6 -6 15
13.HESAP.COM ANTALYASPOR 15 4 8 3 -11 15
14.GENÇLERBİRLİĞİ 15 4 9 2 -4 14
15.KASIMPAŞA A.Ş. 15 3 7 5 -7 14
16.İKAS EYÜPSPOR 15 3 8 4 -8 13
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 15 2 6 7 -17 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 15 2 11 2 -16 8