KARTAL BELEDİYESİ’NDEN GENÇLER İÇİN YENİ BİR ADIM!

KARTAL BELEDİYESİ’NDEN GENÇLER İÇİN YENİ BİR ADIM!

KARTAL BELEDİYESİ’NDEN GENÇLER İÇİN YENİ BİR ADIM!

Kartal Gençlik Meclisi Kuruldu: Başkan Yüksel’den Gençlere Geleceği Şekillendirme Çağrısı

Kartal Belediyesi’nin ilçede yaşayan gençlerin karar alma süreçlerine katılımını artırmak ve onların kent yönetiminde söz sahibi olmasını sağlamak amacıyla kurduğu ‘Gençlik Meclisi’, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı haftasında, Kartal Belediyesi Meclis Salonu’nda birinci dönemin ilk toplantısını gerçekleştirdi. Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel de meclis oturumuna katılarak genç yöneticilere olan desteğini gösterdi.

Toplantı, 1 dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başladı. Toplam 40 üyeden oluşan Gençlik Meclisi’nin ilk oturumuna mazeretli 2 üyenin dışında 38 meclis üyesi katıldı. Gençlerin yoğun katılımıyla gerçekleşen oturumda, yeni dönemin yol haritası çizilirken, üyeler, kendi aralarından; bir Başkan, bir Meclis Başkan Vekili, Meclis Komisyonları ve iki Kâtip Üye seçerek yönetim yapısını belirledi.

Yeni dönemin ilk Başkanı: Mecit Gedikoğlu

Toplantının en önemli gündem maddelerinden biri olan Meclis Başkanlığı seçimi sonucunda Mecit Gedikoğlu, Kartal Gençlik Meclisi’nin ilk başkanı seçildi. Fahri Utku Ağırtıcı Meclis Sözcüsü olurken, Birinci Başkan Vekili olarak Leyla Aze Karasu, İkinci Başkan Vekili olarak ise Selinay Yıldız belirlendi.

Kâtip Üyeliklerine Can Karataş ve Senem Akyıldız asil üye olarak seçilirken, Berke Atmaca ve Simay Haliç ise yedek üyeliklere getirildi.

Komisyonlarla gençler her alanda söz sahibi olacak

Gençlik Meclisi’nde, gençlerin farklı alanlarda söz sahibi olmasını sağlayacak komisyonların üye teklifleri de görüşüldü. Bu kapsamda çevre ve iklim krizi, toplumsal cinsiyet, engelsiz Kartal, sağlık ve spor, sosyal hizmetler, kültür ve sanat, bilim ve teknoloji, turizm ve tanıtım, eğitim ve evrensel haklar alanlarında toplam 10 komisyon oluşturuldu.

Komisyon üyeleriyle birlikte meclis çalışmalarına kısa sürede başlanacağı açıklandı.

Başkan Yüksel’den gençlere yol gösteren mesajlar…

Gençlik Meclisi’nin birinci dönem birinci oturumunda konuşan Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, gençlere önemli mesajlar verdi.

Başkan Yüksel, konuşmasına Gençlik Meclisi’nin Kartal’a hayırlı olmasını dileyerek başladı ve meclise seçilen tüm genç üyeleri tebrik etti. Gençlik Meclisi’nin bir temenni ya da sembolik bir oluşum olmadığını vurgulayan Başkan Yüksel, bu yapının gerçek anlamda fikir üretecek, projeler geliştirecek ve kent yönetimine katkı sunacak bir platform olduğunu ifade etti.

Gençlerin yaşadığı sorunlara dikkat çeken Başkan Yüksel, mezun olan gençlerin istihdam sorunuyla karşılaştığını belirtti. Değişen dünya koşullarına ve teknolojik gelişmelere dikkat çeken Kartal Belediye Başkanı, özellikle yapay zekâ ve dijital dönüşüm konularında farkındalık oluşturulması gerektiğini söyledi.

Makina Hangar ve Kartal Akademi örnek gösterildi

“Ülke nereye gidiyor, dünya nereye gidiyor iyi analiz etmemiz gerekiyor,” diyen Başkan Yüksel, Kartal Belediyesi’nin Makina Mühendisleri Odası ile birlikte kurduğu Makina Hangar adlı teknoloji merkezinden de söz etti. Bu merkezde okul öncesi çocuklardan lise öğrencilerine kadar birçok yaş grubuna yazılım ve kodlama eğitimleri verildiğini ifade eden Kartal Belediye Başkanı, gençlerin bu alanda bilinçli bireyler olarak yetişmesinin önemini vurguladı.

Konuşmasında Kartal Akademi projesine de değinen Başkan Gökhan Yüksel, bu merkez sayesinde eğitimde büyük başarılar elde edildiğini belirtti. Akademi bünyesinde eğitim alan bir öğrencinin Türkiye birincisi olduğunu aktaran Başkan Yüksel, belediyelerin aldığı kararlar ve ürettiği projelerle ülkenin kaderini değiştirebilecek güçte olduğunu vurguladı.

“Gençlik politikalarını siz belirleyeceksiniz”

Son olarak Gençlik Meclisi üyelerine çağrıda bulunan Başkan Yüksel, “Kartal’daki gençlik politikalarının şekillenmesinde sizlerin rolü çok büyük. Bu meclisin aktif çalışarak yeni fikirlere hayat vereceğine inanıyorum,” dedi ve sözlerini genç üyelerin çalışmalarında başarılar dileyerek sonlandırdı.

Kartal Belediyesi Gençlik Meclisi, üç ayda bir toplanarak Kartal’da yaşayan gençlerin yaşama dair sorunlarını, ihtiyaçlarını ve taleplerini ifade edecek. Bu sayede gençler, kentin dinamiklerine dair çözüm önerileri sunabilecek ve yerel yönetim politikalarının oluşturulmasında aktif rol alabilecek.

Katılımcı demokrasinin gençler eliyle güçlendirilmesini hedefleyen bu oluşum, hem gençlerin kendilerini ifade etme alanlarını artıracak hem de yerel yönetim ile genç nüfus arasında güçlü bir bağ kurulmasına katkı sağlayacak.



İstanbul,Kartal Belediyesi
belediye365.com

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: “(İsias Oteli davası) Yargımız titizlikle ele alacaktır, hukuki süreci yakından takip edeceğiz"

Bakan Tunç, İstanbul Anadolu Adalet Sarayı’nı ziyaret etti

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Kılıç: "(Yerel seçimlerde ittifak) AK Parti heyeti randevu istedi, yarın akşam görüşme yapılacak"

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’tan kamuda torpil iddialarına yanıt: “İddiaları reddediyoruz. Tek kriterimiz liyakat”

CHP lideri Özel, Memleket Partisi Genel Başkanı İnce ile bir araya geldi

MSB: “Son bir haftada 36 terörist etkisiz hâle getirilmiştir"

Bakan Uraloğlu, İran Yol ve Şehircilik Bakanı Bazrpash’ı ağırladı

Büyük Türkiye Partisi, Ocak Partisi’ne katıldı

Savunma Sanayi İcra Komitesi Toplantısı sona erdi: Yeni İHA ve SİHA’lar envantere eklenecek

Gelecek Partisi Genel Başkanı Davutoğlu’ndan İYİ Parti lideri Akşener’e ziyaret

Zabıta adayları Eyüpsultan’da yazılı sınavda ter döktü

GELİŞİM LİGİ’NDE FİNAL GÜNÜ

Sanat Akademisi Yıl Sonu Sergileri Devam Ediyor

Sınava hazırlanan öğrencilere destek

Mamak’ta Bağımlılıkla Mücadele Paneli

Mamak Belediyesi’nden Edip Akbayram’a Vefa Konseri

KARTAL BELEDİYESİ’NDE KADINLARIN EMEĞİ, SERGİYLE TAÇLANDI

Bağcılar Belediyesi’nin İş Birliğiyle Enerji Masası Çalıştayı Düzenlendi

BAŞKAN GÖKHAN YÜKSEL'DEN YANGINDAN ETKİLENEN AİLEYE DESTEK ZİYARETİ

Şile-Doğancalı Kumsal Yürüyüşü

“İbrahim Azmi Beğen Camii-3” Düzenlenen Törenle İbadete Açıldı

Mamak Belediyesi’nden Gol Yağmuru

İpek Halı ve Boşnak Kilim Satışı İlan Metni

KARTAL BELEDİYESİ’NDEN GENÇLER İÇİN YENİ BİR ADIM!

Mamak Belediyesi’nden Müzeciliğin Geleceğine Işık Tutan Seminer

KÂĞITHANE’DE EĞİTİM ŞÖLENİ: LİSELER TANITIM İÇİN BULUŞTU

19 Mayıs’ta 1919 fidan toprakla buluştu

Mamak Belediyesi’nden Ebeveynlere Hayat Kurtaran Eğitim

Dayanışmanın Kalbi Çankaya

ECE DİZDAR, MÜKEMMEL FİLMİ İLE KÜÇÜKÇEKMECE'DE

KÂĞITHANE’DE MAHALLELİ SORDU, BAŞKAN ÖZTEKİN CEVAPLADI

GEÇİCİ KAPATILAN İSPARK OTOPARKLARI AÇILDI

Minik çevre gönüllüleri geri dönüşüm tesislerinde buluştu

Eyüpsultan’da obeziteye karşı sağlıklı yaşam etkinliği

KARTAL BELEDİYESİ’NDEN EĞİTİME TAM DESTEK!

Pendik'te Nefes Kesen Kros Yarışları

KARTALLI MİNİK ÖĞRENCİLERE ‘OKUL DIŞARIDA GÜNÜ’ ETKİNLİĞİ

Kadınların gücü Göktürk’te buluştu: El emeği kazanca dönüşüyor

Temiz ve güvenli kurban pazarı Keçiören’de

KARTAL BELEDİYESİ’NİN KREŞLERİNDE MEZUNİYET HEYECANI

Yükleniyor