KARTAL BELEDİYESİ KADIN MECLİSİ ÜÇÜNCÜ TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİ

KARTAL BELEDİYESİ KADIN MECLİSİ ÜÇÜNCÜ TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİ

BELEDIYE365 3.05.2025 09:01:37 0
KARTAL BELEDİYESİ KADIN MECLİSİ ÜÇÜNCÜ TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİ

Kartal Belediyesi’nin “Herkes için daha eşit bir Kartal” vizyonuyla hayata geçirdiği Kadın Meclisi, 2024-2025 çalışma döneminin üçüncü toplantısını Kartal Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleştirdi. Toplantıya Kadın Meclisi Başkanı İldem Dede başkanlık etti. Başkan Gökhan Yüksel de meclis toplantısını yakından takip etti ve konuşmasında “Kadınların sesi bizim yol haritamızdır. Bu meclisten çıkan her karar, belediyemizin gündeminde somut karşılık bulacaktır,” diyerek Kadın Meclisi’ne desteğini bir kez daha ifade etti.
Kadın Meclisi’nin karar alma süreçlerine kadınların katılımını artırmak, toplumsal farkındalık yaratmak ve eşitlikçi politikaları desteklemek amacıyla düzenli olarak gerçekleştirilen toplantının son oturumunda hem gündem maddeleri hem de çeşitli farkındalık başlıkları ele alındı.

Toplantı gündemi ve sunumlar

Toplantı, Meclis Başkanı’nın açılış konuşmasıyla başladı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından, gündem dışı konuşmalar bölümünde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü, Otizm Farkındalık Haftası, Cinsel Taciz Farkındalığı Eylem Günü, Ruh Sağlığı Farkındalık Haftası, Anneler Günü ve Diyetisyenler Günü gibi özel günlere yönelik değerlendirmeler yapıldı.

Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü Deniz Karacan, müdürlük tarafından yürütülen projelere ve alınan kararlara ilişkin kapsamlı bir sunum gerçekleştirdi. Karacan’ın ardından, Kadın Meclisi bünyesindeki komisyonlar sırasıyla raporlarını sundu. Kentsel Hizmetler, İstihdam, Katılım, Sağlık, Eğitim ve Şiddet Komisyonlarının çalışma raporları toplantıya katılanlarla paylaşıldı.

Kartallı kadınlara destek için indirim protokolleri imzalandı

Toplantının dikkat çeken gündemlerinden biri de “Kartallı Esnaf, Kadın ve Ailenin Yanında” projesi kapsamında hayata geçirilen iş birlikleri oldu. Kartal Kadın Meclisi ile Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü’nün koordinasyonunda başlatılan proje kapsamında, ilçede faaliyet gösteren birçok sağlık kurumu, eğitim kuruluşu ve çeşitli sektörlerdeki esnafla protokol imzalandı.

Bu protokollerle, Kartal’da yaşayıp Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü’ne başvuran tüm kadınlar; doğum ücretlerinden kadın hastalıkları testlerine, kişisel bakım hizmetlerinden çocuklarının eğitim ihtiyaçlarına kadar birçok alanda özel indirim hakkı elde edecek.

İndirimli hizmet sunacak kurumlar arasında Kartal Tıp Merkezi ve Hayat Şifa Hastanesi gibi sağlık kuruluşlarının yanı sıra, Nazmi Arıkan Fen Bilimleri Anadolu Lisesi, Özel Kartal Doruk VIP Özel Öğretim Kursu, Nazmi Arıkan Atalar Fen Bilimleri Kursu ve Ege Bilim Okulları gibi özel eğitim kurumları da yer aldı. Ayrıca Pembe Köşk Düğün Salonu, Gülbeyaz Gelinlik, Uzmanlar Spor Kulübü, Başarı Spor Akademisi ve Başak Hanbay Sağlıklı Zayıflama ve Güzellik Merkezi de protokole dahil edilen işletmeler arasında yer aldı.

Kartal Belediyesi bu iş birliğiyle kadınların sosyal hayata daha güçlü katılımını desteklemeyi, ekonomik yüklerini azaltmayı ve yerel hizmetlere erişimlerini kolaylaştırmayı hedefliyor.

Başkan Gökhan Yüksel’den güçlü mesajlar

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel de meclis oturumunun sonuna doğru yaptığı konuşmada, kadınların toplumda daha özgür, eşit ve güçlü olmaları için belediye olarak kararlılıkla çalıştıklarını vurguladı. Başkan Yüksel, kadın mücadelesinin sadece özel günlerle sınırlı olmadığını, 365 gün boyunca süren bir dayanışma ve dönüşüm süreci olduğunu ifade etti.

Kadın Meclisi’nin Kartal’daki yerel demokrasinin önemli bir parçası olduğunu belirten Başkan Yüksel, buradan çıkan her önerinin, her kararın kendileri için yalnızca bir temenni değil, hayata geçirilecek bir eylem planı olduğunu söyledi. “Kadınların sesi bizim yol haritamızdır. Bu meclisten çıkan her karar, belediyemizin gündeminde somut karşılık bulacaktır,” diyerek alınan kararların takip edileceğini ve uygulanacağını vurguladı.

Bu meclisin yalnızca bir temsiliyet aracı değil, gerçek bir toplumsal dönüşüm platformu olduğunun altını çizen Başkan Yüksel, Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü başta olmak üzere tüm belediye birimlerinin, burada alınan kararları uygulamakla sorumlu olduğunu ve bu kararlar için gerekli kaynakların üretileceğini açıkça ifade etti.

Kadının önce kendini özgür hissetmesinin, ardından çevresine güç vermesinin toplumsal değişimde temel unsur olduğunu belirten Kartal Belediye Başkanı, Kadın Meclisi’nin mahalle mahalle yayılması, komşulara ulaşması, okul aile birliklerine kadar temas etmesi gerektiğini söyledi. “Bugün buradaki enerjiyi gördüğümde, kadınların bunu başaracağına dair en ufak bir şüphem kalmıyor,” diyerek inancını dile getirdi.

Konuşmasında, Kartal Belediyesi’nin kadınların ekonomik ve sosyal alanda daha güçlü hale gelmesi için geliştirdiği iş birliklerine de değinen Başkan Yüksel, “Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğümüz ile birlikte hayata geçirdiğimiz ‘Kartallı Esnaf Kadın ve Ailenin Yanında’ projesiyle, kentimizdeki hastanelerle, özel eğitim kurumlarıyla ve farklı sektörlerden esnafımızla indirim protokolleri imzaladık. Bu projeyle Kartallı kadınların sağlık, eğitim ve sosyal hizmetlere daha ekonomik ve erişilebilir şekilde ulaşmasını hedefliyoruz. Kadının hayatına değen her noktada onların yanındayız,” dedi.

“Kadınların olduğu yerde üretim, umut, dayanışma vardır. Siz üretin, biz destekleyelim,” diyen Başkan Yüksel, kadınların yalnızca fikir beyan eden değil, karar veren ve yöneten pozisyonda olması gerektiğine dikkat çekti ve belediyenin tüm kaynaklarının bu vizyon doğrultusunda kullanılacağının altını çizdi.

Son olarak, “Burada konuşulan hiçbir şey unutulmayacak. Bu meclisten çıkan her öneri, sadece dinlenmeyecek; izlenecek, uygulanacak ve sonuçları birlikte paylaşılacak,” diyerek katılımcılara teşekkür eden Kartal Belediye Başkanı, kadınların emeğine, iradesine ve liderliğine duyduğu güveni yineleyerek, “Birlikte çok güzel işler başaracağız,” sözleriyle konuşmasını tamamladı.


İstanbul,Kartal Belediyesi
belediye365.com

ABB’DEN ÇİFTÇİLERE SERA MALZEMESİ DESTEĞİ

BOZKIRDA YEŞİLİN HİKAYESİ: ATA ÇİFTLİĞİ BAŞKENTLİLERİ BEKLİYOR: ATA ÇİFTLİĞİ, 23 NİSAN HAFTASINDA YAKLAŞIK 35 BİN ANKARALIYI AĞIRLADI

BASIN AÇIKLAMASI

SİVRİSİNEKLE MÜCADELEDE ÖNLEMLER ARTIRILDI

İETT YENİ BİR HATTI DAHA HİZMETE ALIYOR

KARTAL ARAMA-KURTARMA EKİBİNDEN BAŞKAN GÖKHAN YÜKSEL’E ZİYARET

Gençler istedi, Başkan Özmen harekete geçti: Çırçır’a yeni halı saha geliyor!

KARTAL BELEDİYESİ’NDEN MİNİK ÖĞRENCİLERE TRAFİK HAFTASI’NDA ANLAMLI ETKİNLİK

Kaynarca Şehit Erdoğan Yeni Parkı Yenileniyor

KÂĞITHANE’DE ÇOCUKLAR EL YAPIMI KÂĞITLA HEM ÖĞRENİYOR HEM ÜRETİYOR

1 Mayıs’ta Omuz Omuza

ATATÜRK ORMAN ÇİFTLİĞİ'NİN 100. YILI İÇİN GELECEK SENARYOLARI

Volkan Konak Şarkılarıyla Anıldı

KARTAL BELEDİYESİ KADIN MECLİSİ ÜÇÜNCÜ TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİ

Başkan Güner Minik Sanatçılarla Buluştu: Kreşlerden Uluslararası Sergi

Çankaya’da Cihat Aral Sergisi: Pencereden Gelen Soğuk Maviydi

Başkan Dr. Mithat Bülent Özmen’den 1 Mayıs Mesajı: Emek, başımızın tacıdır!

Çankaya'da Küresel Sorunlara Yerelden Çözüm Arayışı

HPV AŞISI VE DİYABET SENSÖRÜ PROJELERİ ÖDÜL GETİRDİ: TÜRKİYE KALİTE DERNEĞİ’NDEN ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NE ÖDÜL

Mamak’ta Emekle Dokunan 1 Mayıs

TÜRKİYE’DE BİR İLK: ABB ŞİMDİ DE SOSYAL DESTEK ALAN ASGARİ ÜCRETLİ VE EMEKLİLERİN SAĞLIK KATILIM PAYLARINI ÖDÜYOR: 4 BİN 107 VATANDAŞA TOPLAM 418 BİN 195 TL ÖDEME YAPILDI

ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ GENÇLERE EMANET EDİLDİ

Tahtalı Göleti (Kocaeli) Sportif Doğa Yürüyüşü

Çankaya Belediyesi'nden "ÇABUK" Hareket

Adnan Menderes Bulvarı’ndaki Trafik Rahatlayacak

KÂĞITHANE’DE YEŞİL ALANLARDA BAKIM ÇALIŞMALARI GERÇEKLEŞTİRİLİYOR

Keçiören Belediyesi`nden öğrencilere motivasyon gezisi

İçinde Telefon ve Para Olan Çantasını Yanlışlıkla Çöpe Attı

Esenyalı (Fatih) 5296 Ada 13 Parsel Taşınmaz Mal Satış İlanı

ATATÜRK BULVARI UNESCO GEÇİCİ MİRAS LİSTESİNDE!

Yükleniyor

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: “(İsias Oteli davası) Yargımız titizlikle ele alacaktır, hukuki süreci yakından takip edeceğiz"

Bakan Tunç, İstanbul Anadolu Adalet Sarayı’nı ziyaret etti

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Kılıç: "(Yerel seçimlerde ittifak) AK Parti heyeti randevu istedi, yarın akşam görüşme yapılacak"

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’tan kamuda torpil iddialarına yanıt: “İddiaları reddediyoruz. Tek kriterimiz liyakat”

CHP lideri Özel, Memleket Partisi Genel Başkanı İnce ile bir araya geldi

MSB: “Son bir haftada 36 terörist etkisiz hâle getirilmiştir"

Bakan Uraloğlu, İran Yol ve Şehircilik Bakanı Bazrpash’ı ağırladı

Büyük Türkiye Partisi, Ocak Partisi’ne katıldı

Savunma Sanayi İcra Komitesi Toplantısı sona erdi: Yeni İHA ve SİHA’lar envantere eklenecek

Gelecek Partisi Genel Başkanı Davutoğlu’ndan İYİ Parti lideri Akşener’e ziyaret

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 31 25 1 5 48 80
2.Fenerbahçe 31 23 2 6 49 75
3.Samsunspor 32 16 10 6 9 54
4.Beşiktaş 31 14 7 10 16 52
5.Eyüpspor 32 14 10 8 11 50
6.İstanbul Başakşehir 31 14 11 6 7 48
7.Trabzonspor 31 12 10 9 13 45
8.Göztepe 31 11 10 10 12 43
9.Konyaspor 32 12 13 7 -3 43
10.Kasımpaşa 31 10 9 12 -2 42
11.Gazişehir Gaziantep 31 12 13 6 -2 42
12.Kayserispor 31 10 11 10 -10 40
13.Antalyaspor 31 11 13 7 -21 40
14.Rizespor 31 11 16 4 -14 37
15.Sivasspor 32 9 16 7 -10 34
16.Alanyaspor 31 9 15 7 -11 34
17.Bodrum FK 32 9 16 7 -13 34
18.Hatayspor 31 4 20 7 -29 19
19.Adana Demirspor 31 2 25 4 -50