ÇEVRE KORUMA HAFTASI KİTAP TAKASIYLA RENKLENDİ
ÇEVRE KORUMA HAFTASI KİTAP TAKASIYLA RENKLENDİ
Küçükçekmece Belediyesi, 5 Haziran Dünya Çevre Günü ve Çevre Koruma Haftası dolayısıyla Küçükçekmece Gölü kenarında, Kitap Takas etkinliği düzenledi. ‘Termosunu Getir, Kahveni Al’ sloganıyla düzenlenen etkinlikte birbirinden keyifli atölyelerde bir araya gelen çocuklar hem eğlendi hem de çevre bilinci kazandı. Etkinlikte kitaplar el değiştirirken, sürdürülebilirliğe de dikkat çekildi.
Küçükçekmece Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü tarafından çevre bilincini geliştirmek amacıyla düzenlenen Kitap Takas etkinliğine; Küçükçekmece Belediyesi Başkan Yardımcıları, Birim Müdürleri ve çok sayıda öğrenci katıldı.
Eğitici atölyeler gerçekleştirildi
Etkinlikte çocuklar için; kimyasal madde kullanılmadan doğal malzemelerden yüzey temizleyicilerin yapıldığı Doğa Dostu Zehirsiz Yüzey Temizleyici Atölyesi, elektronik atıkların dönüştürülerek tablo yapıldığı Elektronik Atıktan İleri Dönüşüm Atölyesi, mevcut herhangi bir atıktan kalemlik ve şişe gibi süs eşyalarının yapıldığı İleri Dönüşüm Atölyesi, kil ve tohumdan oluşturulan tohum toplarının yapıldığı Tohum Topu Atölyesi, organik atıklardan organik gübrelerin elde edildiği Kompost Atölyesi, çevre dostu bez çantaların boyandığı Bez Çanta Boyama Atölyesi gibi eğitici atölyeler düzenledi.
Ayrıca etkinlikte kitaplar takas edildi, termoslarını yanında getirenlere mobil ikram aracından çay kahve ikramı yapıldı.
‘Benim Kartım’ başvuru standı kuruldu, vatandaş bilgilendirildi
Küçükçekmece Belediyesi tarafından atık ayrıştırma ve toplama amacıyla hayata geçirilen Benim Kartım uygulamasının genişletilmesi için etkinlik alanında ‘Benim Kartım’ başvuru standı kuruldu. Uygulama kapsamında vatandaşlar; elektrik ve elektronik atıklar, bitkisel atık yağlar, kâğıt, plastik ve metal atıkları ilçede yer alan Atık Getirme Merkezlerine getirerek puan kazanıyorlar. Vatandaşlar kazandıkları puanları, Küçükçekmece Belediyesi Sosyal Tesisleri’nde ve zincir marketlerde kullanabiliyor.
İstanbul,Küçükçekmece Belediyesi
belediye365.com
Halk Ozanı Ali Kızıltuğ, Vefatının 8. Yılında Mamak'ta Düzenlenen Programla Anıldı
Keçiören'de Çocuk Gelişim Merkezi Eğitimcilerine Yönelik Eğitim Programı Düzenlendi
Mamak'ta Yeni Yıla Özel Kadın Eli El Emeği Pazarı Açıldı
Atatürk'ün Ankara'ya Gelişinin 106. Yılı Mamak'ta Törenle Kutlandı
Kâğıthane'de Yaşar Doğu Okulu'nda Tekli Eğitim Dönemi Başlıyor
Pendik Belediyesi, Beklenen Kar Yağışına Karşı 80 Araç ve 475 Personelle Hazır
Ankara Büyükşehir Belediyesi Bitki Evleri'nde Yeni Yıl Hazırlıkları Tamamlandı
Mansur Yavaş'tan 27 Aralık Atatürk'ün Ankara'ya Gelişinin 106. Yılı Mesajı
İBB’DEN YILBAŞI İÇİN ÖZEL TEDBİRLER
Keçiören'de Kadın Emeği Yeni Yıl Pazarı Yoğun İlgi Görüyor
Mamak Belediyesi'nde Sosyal Denge Ödemesi Yüzde 120 Olarak Belirlendi
Keçiören'de Regaip Kandili, Camilerde Simit İkramı ve Dualarla İdrak Edildi
Keçiören'deki Şehit Yakınları Haymana Kaplıcaları'nda Ağırlandı
Regaip Kandili, Eyüpsultan'da Geniş Katılımla İbadet ve İkramlarla Kutlandı
Eyüpsultan'da 20 Ayda 1.873 Kişi ESKİM Aracılığıyla İşe Yerleştirildi
Mamak Belediye Başkanı Şahin'den 27 Aralık Mesajı
Kartal'da Regaip Kandili'nde Üç Camide Lokma ve Simit Dağıtımı Yapıldı
Kartal'da Yerel Basının Sorunları ve Geleceği Tartışıldı
Kartal'da Yılbaşına Özel Kadın Emeği Pazarı Açıldı
Pendik'te Velibaba Mahallesi'ne Yeni Ulaşım Hattı
Küçükçekmece Belediyesi Personeline İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi
Pendik'te 172 Okula Spor Malzemesi Desteği
Ankara'da Trafik Akışını Düzenlemek İçin 35 Noktada Delinatör Çalışması Yapıldı
Küçükçekmece'de Yılbaşı Öncesi İş Yeri Denetimleri Arttı
Atatürk'ün Ankara'ya Gelişinin 106. Yılı Müzikal Tiyatro ile Kutlandı
Küçükçekmece'de Mevlânâ'nın Vuslat Yıldönümü İçin 'Şeb-i Arus' Programı Düzenlendi
Kartal Belediyesi Huzurevi Sakinleri İçin Yeni Yıl Etkinliği Düzenledi
Keçiören Belediyesi'nde Sosyal Denge Sözleşmesi Yenilendi
Kadın Emeği Yeni Yıl Pazarı Keçiören'de Açıldı
Keçiören Belediye Başkanı Özarslan, İncirli Mahallesi'nde Vatandaşlarla Buluştu
Yükleniyor



