Keçiören Belediyesi Şehir Tiyatrosu için gerçekleştirilen oyuncu seçmeleri tamamlandı. 8-9 Kasım tarihlerinde Neşet Ertaş Sanat ve Gösteri Merkezi'nde düzenlenen seçmelere çocuk ve yetişkin kategorilerinde yüzlerce aday başvurdu.
Adaylar, tiyatro eğitmenleri tarafından diksiyon, sahne duruşu, doğaçlama ve rol kabiliyeti kriterleri doğrultusunda değerlendirildi. 20-60 yaş arası yetişkin adaylar hazırladıkları performanslarla dikkat çekerken, 12-20 yaş arası gençler tiyatro atölyelerine dahil edildi.
Tiyatro sezonu başlıyor, oyunlar seyirciyle buluşuyor
Seçmelerin ardından Keçiören Şehir Tiyatrosu atölye ekibi oluşturulacak ve ücretsiz eğitim süreci başlayacak. Sezon boyunca çocuklar için "Tembel Ayşe", "Kırmızı Başlıklı Kız", "Bremen Mızıkacıları" ve "Kel Oğlan ve Sihirli Asa" adlı müzikli oyunlar sahnelenecek. Yetişkin seyircilere ise "Babam Geri Döndü", "Deliler Koğuşu", "Bir Meddah Hikâyesi", "Benim Büyük Ailem" ve "Ağlama Ne Olur" adlı oyunlar sunulacak.
Atölye öğrencileri "Z Kuşağının Çocukları" ve "Kurtar Beni Babam" adlı oyunlarla sezon boyunca izleyici karşısına çıkacak. Genç oyuncular hem sahne deneyimi kazanacak hem de yeteneklerini geliştirme fırsatı bulacak.
"Keçiören'i kültür ve sanatın merkezi haline getiriyoruz"
Keçiören Belediye Başkanı Dr. Mesut Özarslan, seçmelere gösterilen ilgiden duyduğu memnuniyeti belirterek, "Sanatı destekleyen projelerimizle Keçiören'i kültür ve sanatın merkezi haline getiriyoruz. Tüm yaş gruplarına hitap eden tiyatro seçmelerimizle sanat dolu bir sezona hazırlanıyoruz. Tüm sanatseverleri gösterilerimize davet ediyorum" ifadelerini kullandı.